Veteranbiler for millioner under hammeren på Djursland

Skrevet af admin

26/09/2015

Dagens topnyheder

Biler for millioner og udenlandske rigmænd i helikoptere.

Det lyder som en James Bond film, men faktisk udspiller scenariet sig lørdag i denne weekend på Djursland, når en af de fineste europæiske samlinger af sjældne veteranbiler kommer på auktion.

Det drejer sig om 48 af den danske rigmand Henrik Frederiksens biler, som det anerkendte britiske auktionshus Bonhams lørdag får under hammeren.

Spørger man auktionshusets ekspert i investeringsbiler, Jakob Greisen, så er det nogle helt specielle biler, man kan blive ejer af - hvis man da har medbragt den store pengepung.

- Det er en af Europas vigtigste samlinger, og det er bestemt ikke hvert år, at der kommer sådan en samling til salg. Det er helt unikt, siger han.

Auktionshusets vurderinger af bilerne viser, at prisspændet går fra 300.000 til 400.000 tusinde kroner for en Citroën fra 1974, til en Duesenberg fra 1931, som er sat til en pris på mellem 17 og 21 millioner kroner.

- Duesenberg'en fra 1931 er en af juvelerne. Den har kun haft tre ejere ud over Henrik Frederiksen siden 1931, fortæller Jakob Greisen.

- Fabrikken byggede en del af dem, men kun omkring 20 eksemplarer med denne meget sporty karosseriform, så den bil er meget eftertragtet.

En anden bil, som kan erhverves, er en Bentley fra 1958, som har været i den berømte amerikanske Rockefeller-families eje.

Selvom rigmanden Henrik Frederiksen, der blandt andet har tjent sine penge på Matas-butikker, står til at tjene en større sum, så vil Greisen ikke spå om, hvor meget auktionen kommer til at indbringe.

- Det er en succes, hvis vi får alle bilerne solgt, og hvis Henrik (Frederiksen, red.) er tilfreds med det, vi får for bilerne, siger han.

Der forventes et større internationalt fremmøde til auktionen, som bliver afholdt på Henrik Frederiksens gods, Lyngsbækgaard, tæt på Ebeltoft på Djursland.

/ritzau/