Vettel er tæt på at indhente Schumacher i VM-historien

Formel 1-stjernen Sebastian Vettel har været overlegen i årets VM-serie. Og søndag kan Red Bull-køreren sætte en tyk streg under sin suverænitet ved Indian Grand Prix i New Delhi.

Meget skal gå galt for Vettel, hvis tyskeren efter sæsonens fjerdesidste grand prix skal forhindres i at blive kåret som verdensmester for fjerde år i træk.

Dermed vil 26-årige Vettel blive den yngste racerkører, som har vundet VM fire gange. Landsmanden Michael Schumacher var til sammenligning over 30, da han vandt sit fjerde VM i 2001.

Ud over Schumacher har også Juan Manuel Fangio vundet VM fire gange på stribe, men Schumacher har fortsat rekorden med syv VM-titler i alt. Fangio nåede at vinde fem VM-titler i karrieren.

Ved søndagens grand prix i Inden skal Vettel blot ende i top-5 for at blive verdensmester, for så kan den nærmeste rival Fernando Alonso ikke længere hente ham.

Men Vettel går ikke efter sekundære placeringer. Han satser på at snuppe sin sjette grand prix-sejr i træk. En resultatrække, som har været med til at hive al spænding ud af VM-topstriden i denne sæson.

- Jeg går ind til løbet med målet om at vinde det. Vi angriber så meget, som vi kan. Det er simpelthen en del af holdets dna, siger Vettel ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den eneste realistiske måde, hvorpå Vettel kan smide VM-guldet, er, hvis ikke han får point i de sidste fire VM-løb, samtidig med at Alonso gør næsten rent bord med tre sejre og en andenplads.

Derfor erkender Vettel da også, at det ligner endnu en triumf, men armene er ikke hævet højt over hovedet endnu.

- Det ser godt ud på dette stadie, men det er ikke overstået, før det er overstået. Vi har et meget, meget stort forspring, men vi vil stadig presse på, fastslår Vettel.

Vettel vandt også Formel 1-grand prixet i Indien i 2011 og 2012, så tyskeren kan lave et lille hattrick i Indien.

- Indtil videre er alt altid gået perfekt for os i Indien. Der venter også et meget smukt trofæ efter løbet, og det vil være fantastisk at holde det igen i år.

- Men det er ikke en nem bane, fordi der er nogle komplicerede steder, som kan bryde rytmen. Så for at køre en perfekt omgang, skal man besidde gode køreinstinkter, mener Vettel.

Endnu en af Schumachers rekorder kan snart stå for fald, hvis Vettel bliver ved med at vinde. Schumacher vandt i 2004 hele syv grand prix-løb i træk.

Inden søndagens grand prix har Vettel 297 point, mens Alonso har 90 point færre. Der gives 25 point for en grand prix-sejr.

/ritzau/

Dagens Gossip