Vettel har dækket op til VM-fest i morgen

Alt er lagt an til, at Sebastian Vettel søndag genvinder Formel 1-mesterskabet og kan hyldes som verdensmester for fjerde år i træk.

Tyskeren var i hvert fald hurtigste mand i kvalifikationen til løbet og får derfor lov til at starte i forreste række.

Red Bull-køreren var syv tiendedele af et sekund hurtigere end Nico Rosberg fra Mercedes, og Lewis Hamilton fra samme team blev nummer tre.

Der er dog lagt op til et taktisk slag på Buddh International Circuit, idet kørerne under kvalifikationen benyttede forskellige dækstrategier.

Mens Vettel og de fleste andre benyttede bløde dæk i sidste kvalifikationsrunde, så valgte et mindretal - herunder toeren i VM-stillingen, Fernando Alonso - at køre på medium-dæk.

Dermed vil de to VM-bejlere også køre med forskellig pitstop-strategi i søndagens løb.

Vettel kan nøjes med en femteplads og alligevel sikre sig VM-trofæet, og han kan desuden lune sig ved tanken om, at han har vundet de to seneste VM-løb i Indien fra pole position.

Der udestår dog et lille mellemværende, som kan få betydning for verdensmesteren muligheder for at sikre sig titlen søndag.

Under kvalifikationen følte Lewis Hamilton sig generet af Sebastian Vettel, og derfor kigger løbets officials - blandt andre Tom Kristensen - på, om tyskeren skal straffes for den forseelse.

Det kan i givet fald betyde, at Vettel bliver rykket et antal pladser ned i startrækkefølgen.

/ritzau/

Dagens Gossip