Vettel sikrer sig endnu en førsteplads

Sebastian Vettel slapper ikke af, selv om han allerede er blevet Formel 1-verdensmester.

Lørdag satte den 26-årige tysker bedste tid i kvalifikationen til Austins grand prix i Texas.

På Circuit of the Americas i cykelrytteren Lance Armstrongs hjemby var Red Bull-bilerne igen de hurtigste. Mark Webber tog andenpladsen, og de to holdkammerater starter dermed forrest i søndagens grand prix.

I forhold til fart burde de to kørere formentlig have byttet plads. I hvert fald følte Mark Webber, at han lod førstepladsen glide ham af hænde i tredje tidskørsel.

- Nogle gange er man tilfreds, men i dag missede jeg førstepladsen. Det er ikke tilfredsstillende, siger Mark Webber, som stopper sin karriere i Formel 1 efter Brasiliens grand prix.

Franskmanden Romain Grosjean er inde i en god stime for tiden, og Lotus-køreren tog tredjepladsen foran tyskeren Nico Hulkenberg i Sauber.

Sergio Perez, som efter sæsonen ryger ud hos McLaren-Mercedes til fordel for danske Kevin Magnussen, var lørdag hurtigere end den anden McLaren-kører Jenson Button.

Perez havde syvendebedste tid, mens Jenson Button blev nummer 13 i tidskørslen.

Sebastian Vettels pole position bliver hans ottende i denne sæson. Vinder han søndagens grand prix, bliver det også hans ottende sejr i træk. Han har vundet 11 af 17 grand prix'er i sæsonen.

VM-titlen vandt han for fjerde år i træk, da han vandt grandprixet i Indien i oktober. Det betyder, at der kun er spænding om andenpladsen, og den spænding er også næsten væk efter, at finnen Kimi Räikkönen har trukket sig med en skade.

Lewis Hamilton er nu den eneste, som kan tage andenpladsen fra Fernando Alonso. Hamilton er 42 point efter spanieren, og der er 50 point tilbage at køre om.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip