Vettel ustyrlig i Belgiens Grand Prix

Her knuste den tredobbelte verdensmester al modstand og kørte over målstregen med over 16 sekunder ned til Ferraris Fernando Alonso på andenpladsen.

Sejren var Sebastian Vettels sjette i sæsonen, og han fører nu VM stillingen med 197 point, hvilket er 46 flere end Fernando Alonso på andenpladsen.

Engelske Lewis Hamilton kunne ikke følge op på sin flotte kvalifikation i sin Mercedes og sluttede som nummer tre. 

Sebastian Vettel punkterede fra løbets begyndelse fuldstændig spændingen om sejren i Belgien, som ellers er kendt for at være et af de mere uforudsigelige på løbskalenderen. 

Spa-banen er således berygtet for sit omskiftelige klima, hvor vejret ofte kan skifte fra højt solskin og tør bane til regnbyger og våd asfalt flere gange under et løb.

Vejret holdt dog tørt søndagen igennem, og det udnyttede Sebastian Vettel fra start og strøg uden problemer forbi Lewis Hamilton på første omgang.

Tyskeren havde et perfekt løb uden problemer og kørte i suveræn stil sejren hjem til Red Bull, og Sebastian Vettel ser efterhånden ud til at kunne tage VM-titlen for fjerde gang i træk.

Længere nede i feltet tog Ferraris Fernando Alonso hævn for sin skuffende kvalifikation og kørte sig hurtigt frem i feltet og sluttede på en godkendt andenplads.

Spanieren så for første gang i flere løb ud til at have fundet farten i bilen og var den eneste, der kunne følge bare en lille smule med Sebastian Vettel.

Løbets dramatiske højdepunkt stod mellem Williams' Pastor Maldonado og skotske Paul Di Resta fra Force India. Her høvlede colombianeren sin kollega af banen, da Maldonado forsøgte en både hasarderet og ukontrolleret overhaling på Saubers Esteban Gutierrez.

Pastor Maldonado fik efterfølgende en straf for sin ugerning, mens en skumlende Paul Di Resta måtte forlade sin ramponerede racer og gå tilbage til pitten.

En, der også oplevede en skuffende udgang på weekendens formel 1-løb, var finske Kimi Raikkonen. Han måtte undervejs opgive at fuldføre løbet, da der angiveligt opstod problemer med Lotus-racerens bremser.

Dermed mistede finnen sin andenplads i den samlede VM-stilling, som indtages af Ferraris Fernando Alonso, mens Lewis Hamilton ligger nummer tre.  

Dagens Gossip