Vi bliver tykkere med alderen

Det er ikke kun indbildning og en dårlig undskyldning, når vi føler, at det går langsommere med vægttabet nu, end det gjorde, da vi var yngre.

Det er en ny japansk undersøgelse, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet The FASEB Journal, som viser, at den del af kroppen, der skal hjælpe med at forbrænde fedt, bliver mere ineffektiv med alderen. Det skriver Dailymail.co.uk.

Her er tricket til at tabe dig, mens du er på arbejde. Se det på Soendag.dk

De to typer fedt

I kroppen har vi to former for fedt, det hvide og det brune. Og det var netop det brune fedt, som forskerne fra University of Shizuoka havde fokus på, da de lavede undersøgelsen på en række laboratoriemus. Det brune fedt kaldes også det gode fedt, da det er med til at danne energi, som forbrænder det hvide fedt.

Forskerholdet opdagede dog, at med alderen, så blev det brune fedt mindre aktivt, og det vil sige, at det ikke blev ved med at være så effektivt i forhold til fedtforbrændingen.

- En typisk anke er, at ældre mennesker må arbejde dobbelt så hårdt med deres kur og motion for at opnå bare halvdelen af de resultater, som yngre mennesker når. Nu har vi et meget godt billede af, hvorfor det er tilfældet – vores brune fedt holder op med at virke med alderen, siger Gerald Weissmann, professor og redaktør på The FASEB Journal, til Dailymail.co.uk.

Sådan spiser du dig til slankere arme. Se mere på Femina.dk

Måske har et gen skylden

Forskerholdet fandt, at noget tydede på, at det var et særligt gen, der havde en indflydelse på, hvor godt det brune fedt virkede. De mus, hvor forskerne satte genet ud af funktion, blev nemlig hurtigt overvægtige. Men der er endnu ikke fundet nogen løsning på, hvordan man forhindrer det brune fedt i at blive sat ud af funktion med tiden.

- Indtil der er blevet udviklet en metode til at forhindre det, så skal vi desværre være indstillede på at spise mere salat samt magre proteiner og løbe længere ture på løbebåndet end vores yngre medmennesker, siger Gerald Weissmann.

Af: Lisbeth Madsen, NewsDeskAller Media.

Dagens Gossip