’Vi er kun på 30 procent

Spørgsmålstegnene ud for Brøndby har svævet i sommerluften, og hele 18.770 tilskuere var i går mødt frem for at få svar på, om der er bund i det nystøbte fundament på Vestegnen, der skal holde klubben fra at synke mod nedrykningsstregen for tredje år i træk.

Baseret på gårsdagens præstation mod FC Vestsjælland er der grund til optimisme. For selvom resultatet var skuffende viste Brøndby, at der under cheftræner Thomas Frank er et spændende ungt mandskab i svøb. Det eneste, der manglede i sommerheden, var guffet på isvaflen i form af en sejr foran et imponerende talstærk hjemmepublikum.

- Vi ville pisse gerne have vundet i denne unikke kulisse. Tænk at vi kan samle 18.000 herude midt i sommerferien. Det viser det kæmpe potentiale herude. De var fantastiske og helt unikke, og sammen skal vi rejse klubben, lød det fra en - trods pointtabet – veloplagt Thomas Frank.

- Vi er kun på 30 procent. Det bliver meget bedre, fortsatte han.

Lovende takter

Udviklingspotentialet er da også åbenlyst. Den tidligere U19-landstræner stillede med en startopstilling, der var den yngste nogensinde for Brøndby i Superligaen. Gennemsnitsalderen blandt de startende elleve var 23 år og 45 dage. Blandt dem var 19-årige Riza Durmisi og den 18-årige debutant Andrew Hjulsager på hver sin kant. Begge viste lovende takter med rappe fodskift og gennembrudsstyrke, og Andrew Hjulsager fejrede endda debuten med en fremragende scoring, da han flot lobbede bolden i kassen efter en skarp aflevering fra den anden Brøndby-debutant Martin Ørnskov.

- Der er sindssygt mange positive ting at tage med, sagde Thomas Frank, selvom fodboldfesten på et stemningsfyldt Brøndby Stadion fik sig en mavepuster, da FC Vestsjælland-debutanten Dennis Sørensen udlignede på en af oprykkernes eneste chancer.

- Der var så lidt, der skulle til. Havde vi scoret til 2-0, havde vi lukket kampen. Vores mindset er, at vi skal gå efter 2-0 i stedet for at fedte en 1-0’er hjem, lød det videre fra den offensivt indstillede Brøndby-træner efter sin første Superligakamp for de blå-gule.

Fed følelse

Første Superligakamp var det også for unge Andrew Hjulsager.

- Det var en super fed følelse. Jeg håber, jeg kan gøre det nogle flere gange, fortalte Hjulsager, der vikariede for karantæneramte Quincy Antipas. Han ærgrede sig dog over, at Dennis Sørensen snød ham for matchvinderrollen, hvilket hjemvendte Martin Ørnskov, tidligere Silkeborg og Viking, delvist tilskrev holdets manglende rutine.

- Et hold, der er lidt mere rutineret, havde måske skabt lidt flere chancer til sidst.

Dagens Gossip