Vi lejer naboens bil og sparer kassen

Vinterferien er veloverstået for de fleste familier, men denne gang hentede en lang række danskere ikke lejebilen, der skulle fragte dem på ferie, hos udlejningsbureauet.

I stedet lejede de bilen privat hos naboen eller andre i Kolding, og fordi det store samkørsels-site Gomore.dk med 100.000+ medlemmer står bag den nye mulighed, er der allerede hundredevis af lejebiler til rådighed.

Bliv ven med Dagens Biler på Facebook - tryk her

På den måde kan du spare penge på lejebilen eller du kan tjene en ekstra skilling ved at udleje din bil, når den alligevel holder stille. Og det gør mange biler i helt op til 23 timer i døgnet i Kolding.

- For bilejerne betyder det i praksis, at de vil kunne tjene tusindvis af kroner på deres biler – frem for at de står stille og samler støv. Og som lejer sparer man også mange penge i forhold til de traditionelle udlejningsbureauer. Eksempelvis kan du allerede nu finde mange biler i prislejet 200-300 kroner om dagen, siger Matias Møl Dalsgaard, der er direktør i GoMore.

Han forklarer desuden, at man ikke behøver være bekymret for at udleje sin bil, da der er fuld forsikringsordning, hvis uheldet skulle være ude.

Et grønt sigte og milliontilskud fra Erhvervsstyrelsen

Udover pengebesparelser til forbrugerne i Kolding er tanken med privat biludlejning også at nedbringe antallet og behovet for flere biler på landevejene. Derfor har GoMore fået tildelt 1,3 millioner fra Erhvervsstyrelsens Grønne Omstillingsfond til udvikling af lejekonceptet.

- Ved at udnytte kapaciteten af de eksisterende biler i Danmark bedre, bliver antallet af biler på vejene mindre. Det har ikke kun en positiv effekt for trængslen, men også for miljøet, siger Matias Møl Dalsgaard.

På Gomore.dk mødes dagligt flere tusind for at arrangere billig samkørsel rundt om i Danmark – og der har længe været efterspørgsel på den nye udlejningstjeneste, som nu er helt køreklar.

Sådan fungerer det i praksis

1. Bilejer opretter sin bil på Gomore.dk, indtaster lejepris og bilens ledighed

2. Lejer finder en bil i sit nærområde, booker den og betaler online

3. Nøgler overdrages til lejer på aftalt sted og tidspunkt

4. Lejer tanker bilen og afleverer den retur til udlejer

5. Lejer og udlejer kan give hinanden karakterer på Gomore.dk.

Dagens Gossip