Vi overvåger børn på nettet

Børn i Norden er blandt de børn i verden, der kommer tidligst på nettet, og er meget aktive brugere af de sociale medier som Facebook, Instagram, Pinterest og Snapchat.

Derfor vælger halvdelen af danske forældre med børn mellem 7 og 18 år at bruge digitale værktøjer til at holde øje med deres børn. Det viser en Megafonundersøgelse foretaget for Politiken og TV 2.

15 procent af forældrene har direkte adgang til barnets facebookprofil og kan derfor læse al dialog, mens 40 procent nøjes med at holde øje gennem et facebookvenskab. Samtidig overvejer hver femte forælder at begynde at holde øje.

For Medierådet for Børn og Unge er det afgørende, at børnene er medvidende om, at forældre kigger med over skulderen, og har givet samtykke.

»Her i Danmark har vi tradition for dialog, og det bryder tilliden, hvis man går bag om ryggen på sit barn«, siger projektleder Gry Hasselbach til Politiken. Hun forstår dog godt forældres nysgerrighed.

Danske børn er blandt de børn i verden, der bruger internettet mest. Derfor er det vigtigt, at forældre engagerer sig og følger med i, hvad deres børn laver, fortæller adjunkt Malene Charlotte Larsen, der forsker i børn og unges digitale liv ved Aalborg Universitet.

Dagens Gossip