"Vi plejede at gøre grin med vores høje pensionsalder, men nu vil de hæve den yderligere - meget meget dårlig idé"

Om kort tid fremlægger regeringen en økonomisk plan for Danmark, vel støttet af en række borgerlige partier. I planen fremgår det, at pensionsalderen bør hæves for en række generationer, som dermed skal være længere tid på arbejdsmarkedet. 

Debatten om rimeligheden i at hæve pensionsalderen har været i vælten flere gange tidligere i år, hvor dele af fagbevægelsen blandt andet har forsøgt at forsvare deres medlemsgrupper med, at der er visse typer af job, der er fysisk hårdere end andre, og at man derfor bør differentiere i pensionsalderen. En sosu-assistent, rengøringsassistent eller håndværker bør med andre ord kunne gå på pension, tidligere end en kontoransat bør kunne det lyder argumenterne blandt andet. 

Nu melder Mattias Tesfaye, der er murer og medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, sig på banen i debatten med et indlæg på facebook, der i skrivende stund har fået over 1.800 likes. 

Han skriver:

- En tagsten vejer over to kilo. Der er otte tagsten i et bundt. 20 bundter på en palle. Vi fik leveret 10 paller ad gangen, der skulle fordeles ved, at min makker og jeg slæbte dem rundt på en stejl tagflade.
Da vi efter to-tre timers slid satte os ned og pustede ud, lavede vi sjov med, at vores pensionsalder var 72 år. Hvem kunne dog tage seriøst, at vi som to gamle gutter skulle kravle rundt på hustagene med tonsvis af tagsten?, skriver socialdemokraten og fortsætter:

- Om få uger fremlægger Lars Løkke en økonomisk plan for Danmark frem mod 2025. De Radikale, De Konservative og Liberal Alliance har foreslået at hæve pensionsalderen yderligere. Det er en meget, meget, meget dårlig idé! Lad os istedet hjælpe dem, der kom i klemme da efterlønnen forsvandt, lyder opfordringen, der altså lige nu skaber debat og likes tilsvarende af hans følgere. 

Hvad mener du; bør pensionsalderen hæves eller ej for visse eller alle faggrupper i Danmark?

Læs også: Joachim B. Olsen: Det er meningen, at enlige mødre skal rammes af kontanthjælpsloft

Læs også: Joachim B. Olsen: Skær i kontanthjælpen i Udkantsdanmark

Dagens Gossip