Vi risikerer at mangle 30.000 faglærte

Danmark kan ikke leve af vidensjob alene. Dygtige faglærte er et af de vigtigste råstoffer, som vi har i Danmark, og det skal afspejle sig i en kommende reform af erhvervsuddannelserne, lød budskabet fra DIs administrerende direktør, Karsten Dybvad, på DIs topmøde i Forum på Frederiksberg.

»Når de allermest ambitiøse og dygtige unge vælger karriere, skal de vide, at erhvervsuddannelserne er et oplagt valg for dem,« sagde Karsten Dybvad på topmødet.

Karsten Dybvad lagde vægt på tre krav til efterårets store reform af erhvervsuddannelserne. For det første skal reformen levere et tiltrængt løft af det faglige niveau, så flere dygtige unge oplever at blive udfordret. For det andet skal reformen levere klare optagelseskrav, som sikrer, at de unge, der begynder på en uddannelse, også er i stand ti at gennemføre den. For det tredje skal reformen levere bedre og målrettede tilbud i overgangen fra grundskolen, så vi ikke taber de unge, der endnu ikke er klar til en uddannelse, på gulvet. 

»Den rigtige reform kan nå langt. Men det er kun fase 1. Derfor foreslår vi som fase 2, at vores politikere nedsætter et nyt Forum for Ungdomsuddannelser, som tager hul på en gennemgribende gentænkning af hele vores ungdomsuddannelsessystem,« lød det fra Dybvad på talerstolen.

Han udtrykte samtidig bekymring over, at frafaldet på erhvervsskolerne nærmer sig 50 procent.

Samtidig advarede han mod konsekvenserne af, at danske virksomheder om få år risikerer at mangle op mod 30.000 faglærte, hvis vi ikke får vendt udviklingen.

»Virksomhederne og de unge betaler nu en høj pris for den vildfarelse, at Danmark kun skulle leve af viden,« sagde Karsten Dybvad fra talerstolen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip