Vi skriver under på protester som aldrig før

Danskerne sætter deres navn på underskriftsindsamlinger som aldrig før, skriver Ugebrevet A4.

Alene på Skrivunder.net kører der netop nu 360 forskellige underskriftindsamlinger. Lægger man den nærmest uoverskuelige mængde af indsamlinger på Onlineunderskrift.dk oveni, kommer man op på i omegnen af 1.700 forskellige underskriftsindsamlinger.

Villigheden til at deltage i en underskriftindsamling hænger ifølge Robert Klemmensen, professor ved Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet, sammen med de teknologiske muligheder, internettet har åbnet.

»Det er blevet så nemt at underskrive forskellige underskriftindsamlinger. Man skal ikke engang ud i regnvejr. Man skal sådan set bare sidde foran sin Facebook-profil og skrive under på et eller andet. Det er nemt, og det er billigt, set fra vælgernes perspektiv,« siger Robert Klemmensen til Ugebrevet A4 og fortsætter:

»Der findes jo snart ikke den sag, som ikke har sin egen underskriftindsamling.«

Klaus Levinsen, der er lektor ved Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet, fremhæver, at online-underskriftindsamlinger er et effektivt middel til at mobilisere mange på kort tid.

»Der er flere og flere af de her indsamlinger, der foregår på nettet, og de kan hurtigt og effektivt generere temmelig mange underskrifter,« siger han til Ugebrevet A4.

Dagens Gossip