Vi snyder juleaften: Lille basse skal have mandlen

I et forsøg på at please børnene og sikre julefreden er det almindeligt, at familiens mindste indkasserer mandel og mandelgave juleaften. 

En undersøgelse foretaget af Megafon viser, at en fjerdedel af danskerne, som fejrer jul med børn, sørger for at det altid er et barn, der finder mandlen i risalamanden. Det skriver TV2.

LÆS OGSÅ: Fakta: Se hvor meget en portion risalamande feder

Hertil kommer, at 43 procent af danskerne synes, at det ganske acceptabelt, at de voksne snyder med mandlen, som den ender i børnenes mund.

På den anden side står 47 procent af danskerne, som holder på, at regler skal overholdes - også juleaften.     

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Til det store spørgsmål om hvorvidt børn skal særbehandles, eller om de skal lære livets barske realiteter fra barns ben af, svarer sundhedsplejerske og inderhaver af netsundsplejerske.dk, Helen Lyn Hansen følgende:

- Jeg synes, at man skal overveje, hvad der ellers sker i løbet af dagen. Spilles der pakkespil, hvor barnet ingen pakker vinder, spilles der ludo, hvor barnet slås hjem igen og igen og oplever at tabe, og får det så heller ingen mandel om aftenen og gaven går til en anden - ja så er det rigtig hårdt at være barn, og alt det, der skulle være hyggeligt, er naturligt mindre hyggeligt, forklarer Helen Lyng Hansen til TV2 og tilføjer:

- I sådan en situation kan man som forældre godt prøve at være lidt forberedt og måske tage hensyn til barnet, så det oplever, at det også kan være "lidt heldig". Når det er sagt, så får barnet jo sandsynligvis en masse andre gaver den dag. Og i det lys er den marcipangris, den æske chokolade, eller hvad mandelgaven nu er, ikke så vigtig, hvorfor man derfor godt kan holde fast i "at sådan er legen".
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip