Vi tror på os selv, men ikke på de andre

Hele otte ud af 10 danskere opfatter sig selv som flittige, men når de skal vurdere deres medborgeres flid ændrer billedet sig markant; kun halvdelen mener, at danskerne er et flittigt folkefærd. Opfattelsen hersker til trods for, at Ases undersøgelse også viser, at hver femte danske yder endnu mere på arbejdspladsen i dag, end før krisen.

Hos Ase håber man, at de paradoksale tal kan få danskernes øjne op for, at det kan svare sig at se potentialet i andre frem for at pege fingre.

- Mange føler, at de gør sig endnu mere umage og arbejder endnu hårdere end før krisen. Når man kobler det med stemmer i medierne, som taler om faldende produktivitet, Dovne Robert og folk, der ikke gider arbejde, så er det naturligt at tænke, at det må være de andre, den er gal med, siger Jesper Bøge, der er administrerende direktør i Ase.

Sønderjyderne tror mest på de andres flid

Dykker man ned i undersøgelsen, finder man ud af, at selvtilliden i særdeleshed er høj i hovedstaden, hvor hele 84 procent anser sig selv som flittige. Københavnerne har dog langt mindre tiltro til fliden i befolkningen som helhed. Her svarer under halvdelen, at de er enige i, at danskerne er et flittigt folkefærd.

Noget anderledes ser det ud blandt sønderjyderne. Her mener næsten seks ud af ti, at danskerne er et flittigt folkefærd, mens fem procent færre end blandt københavnerne mener, at de selv er flittige.

Dagens Gossip