Vi vil ikke pendle til bedre job

Kun 27 procent af danskerne er således villige til at skifte til et job, der ligger to timers transporttid væk fra boligen, også selvom jobbet er bedre end det, man har nu. Sådan lyder resultatet af en undersøgelse, som Norstat har foretaget for Dansk Erhverv i seks lande med 1.000 deltagere i hvert land, skriver Søndagsavisen.

Danskerne er sammen med svenskerne de mindst rejselystne efter det gode job, mens kineserne ser helt anderledes på det. Her er 82 procent villige til to timers transporttid hver vej, hvis bare jobbet er godt nok.

Netop det faktum mener Dansk Erhverv, er én af årsagerne til, at produktiviteten sakker bagud herhjemme.

»Danskerne mangler drive, og det, mener vi, skyldes, at vi er pakket en lille smule for meget ind i et lidt for godt sikkerhedsnet,« siger analysechef i Dansk Erhverv, Geert Laier Christensen, til Søndagsavisen.

Den udlægning af undersøgelsen vil man dog ikke anerkende hos lønmodtagerorganisationen LO.

»Jeg vil stilfærdigt påpege, at Danmark netop ligger på linje med Sverige i besvarelserne i undersøgelsen. Der er en grund til, at Sverige, og ikke Kina, er et af de lande, vi sammenligner os med. I Kina kan det at få job i yderste konsekvens være forskellen på et liv i ekstrem fattigdom eller en tålelig tilværelse. Sådan er det heldigvis ikke i vores del af verden, og det tror jeg heller ikke, at Dansk Erhverv vil være tilhængere af,« siger LO-sekretær Ejner K. Holst til Søndagsavisen.

52 procent af kineserne er desuden parate til at gå efter et job med højere løn, også hvis det medfører en større risiko for at blive fyret. Det tør kun 12 procent af danskerne.

BNB

Dagens Gossip