Viborg fortsætter stimen med superligasejr i Randers

20/03/2016

Det ene hold havde ikke vundet i foråret, og det andet hold havde ikke tabt. Og det blev der ikke ændret på, da Randers FC søndag tog i mod Viborg i Superligaen i fodbold.

Viborg vandt 3-1 og øgede dermed stimen til fire forårskampe uden nederlag.

Sebastian Andersen lukkede kampen fem minutter før tid ved at omsætte et kontraangreb til 3-1-scoringen, efter Viborg var gået til pause med 2-1 i ryggen og forsvarede den relativt problemfrit.

På den anden side står "kone-gate"-ramte Randers nu med fire forårskampe uden sejr. De fire kampe bliver til fem, hvis man tæller pokalnederlaget til FC København med.

Med kampens resultat bytter Randers og Viborg plads i tabellen, således at Viborg ligger nummer syv med 29 point, og Randers ligger nummer otte med 28 før søndagens øvrige kampe.

Osama Akharraz åbnede scoringen for Viborg med et brag af et langskud efter 17 minutter. Bolden blev ekspederet ud af feltet efter et Viborg-hjørnespark. Akharraz tæmmede den og huggede til den, og Randers-målmand Karl-Johan Johnsson kastede sig forgæves efter bolden, da den strøg i nettet.

Men et skud så langt udefra burde han måske have håndteret.

Det burde hans kollega i Viborg-målet, Peter Friis Jensen, i hvert fald, da Randers var kommet sig efter braget og udlignede. Jensen kom på mellemhånd på et Randers-indlæg og mistede balancen, da han ville bakke tilbage på stregen, så Mandla Masangos hovedstød efter 36 minutter kunne hoppe over målmanden.

Det var ganske sigende, at Randers skulle score på den måde. I forårets hidtidige tre kampe havde hjemmeholdet blot scoret et mål efter 1-1 og to gange 0-1.

Efter målet måtte Randers skifte Kasper Junker med en hjernerystelse, og lige før pausen fik gæsterne så et straffespark, som Viborg-topscorer Jeppe Curth sikkert omsatte til 2-1-føring.

Straffesparket blev begået af Mads Agesen på Serge Deble.

Serge Deble var også manden bag 3-1-målet, da han havde næstsidste fod på bolden, da Viborg løb kontra fem minutter før tid, og Sebastian Andersen afsluttede sikkert alene med Randers-målmand Johnsson.

Viborg jublede, og Randers ligner et hold, der skal få løst balladen mellem Christian Keller og Jonas Borring i en hulens fart.