Viborg HK håber på bronze og wildcard

Håndbold: Mens FC Midtjyllands spillere kunne juble over en finaleplads efter en 26-23 sejr på hjemmebane og samlet avancement på 50-47, gik Viborg HK’s grædefærdige spillere med røde øjne og nedslående blikke på rad og række ind i omklædningsrummet.

I første omgang er skuffelsen knyttet til nederlaget og den missede DM-finale, men på længere sigt kan meget mere end et potentielt DM-guld være på spil for Viborg HK.

Klubbens økonomi er nemlig lagt an på, at der skal spilles Champions League i hver eneste sæson. Ikke så meget på grund af pengepræmierne i turneringen, der er ganske beskedne. For Viborg HK’s hovedsponsorer er det nemlig altafgørende, at logo’erne bliver eksponeret til hele Danmark og ikke bare de lokalt interesserede i Viborg Stadionhal - og her er Champions Leagues TV-kampe det bedste udstillingsvindue.

Det mål kan dog stadig nås for Viborg HK, men det kræver en bronzemedalje med en samlet sejr over Randers - og så kræver det, at et af de andre europæiske hold, der har kvalificeret sig til Champions Leauge, vil afvige pladsen. Men det tror direktør i Viborg HK, Peter Cassøe, stadig på kan lykkes.

»Der er blevet uddelt wildcard de sidste mange år, og jeg er sikker på, at der er mange (i EHF, red.), som gerne ser Viborg HK i Champions League. Men jeg ved slet ikke, hvor gode mulighederne er. I første omgang må vi bare kæmpe for at vinde bronze,« fortalte Peter Cassøe.

Direktøren forsikrer, at Viborg HK har økonomien på plads i den kommende sæson, hvor alle sponsorater er udfyldt. Men i den ambitiøse klub, som kun har 19 millioner kroner tilbage i klubkassen og et forventet underskud igen i år, så kan udeblivelsen af Champions League på sigt blive fatal. Håbet om endnu en storhedsperiode for Viborg HK er dog ikke fjern.

»Hedder det EHF-cup i næste sæson, så går vi efter at vinde den. Vi har stadig ambitioner om at vinde Champions League i 2015,« lød det fra direktøren.

Ikke nok med to fyringer

Viborg HK’s ledelse kan ikke beskyldes for at sidde på hænderne i kampen for at nå det forjættede Champions League. I en sæson, hvor spillet på banen ikke er gået efter planen, har klubbens ledelse derfor besluttet at gennemføre hele to trænerfyringer.

Senest er Christian Dalmose hentet ind for at piske noget energi i de viborgensiske kvinder, men lige lidt hjalp det, da FC Midtjylland i to tætte kampe trak det længste strå.

»Jeg har kæmpet alt, hvad jeg kunne, for at komme i finalen, men det lykkedes ikke. Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Rom blev ikke bygget på én dag, men spillerne har kæmpet for at komme tilbage, og der er så mange idéer og visioner i det her hold, men på så kort tid kunne vi ikke lykkedes med at bygge på,« sagde Christian Dalmose, der først og fremmest har kæmpet for at få banke noget tro ind i VHK-spillerne.

»Og det lykkedes meget godt. Vi havde stor ære af kampen,« konkluderede VHK-træneren.

»Det er tyst«

At Viborg HK gik fra semifinalen med æren i behold, gjorde på ingen måde skuffelsen mindre hos Viborg HK’s spillere. De er ganske godt bekendt med klubbens situation omkring Champions League, men i første omgang var skuffelsen over ikke at skulle spille DM-finale klart den mest tungtvejende.

Det fortalte VHK’s svenske stjernespiller Isabelle Gulldén, da hun kom ud af omklædningsrummet og berettede om en trykket stemning.

»Der er »tyst«. Vi ville selvfølgelig gerne vinde. Vi havde dem ved 21-21, men det var små ting, som afgjorde det. Det kunne lige så godt være gået vores vej,« sagde Isabelle Gulldén.

Over de to kampe var FC Midtjylland altså bedst, men Gulldén var godt tilfreds med Viborg HK’s spil i semifinalerne.

»Vi kom med alt, vi havde. Men vi må huske, at Midtjylland har et godt hold. De har mange hurtige og dygtige spillere. Men ser man over hele sæsonen, så spillede vi meget, meget bedre i de her kampe (semifinalerne, red.). Det var bare de små ting. Havde vi vundet med én i Viborg, så kunne vi måske... men vi vidste, det ville blive tæt her. At det var så tæt, gør bare skuffelsen endnu større,« sluttede Gulldén.

Dagens Gossip