Viborg HK med stort underskud

Det er hårde tider i håndboldklubben Viborg. I slutningen af maj trak klubben fra domkirkebyen herreholdet ud af Håndboldligaen på grund af økonomiske problemer. Problemerne er dog langt fra løst.

- Trods en mindre stigning i den samlede omsætning har klubben opnået et negativt årsresultat på 9,9 mio. kr, skriver Viborg HK onsdag i en pressemeddelelse.

- Viborg HK har i sæsonen været hårdt ramt af en række uheldige markedsvilkår, manglende indtægter fra tv-eksponering og udeblevne sportslige resultater på håndboldbanen. Dette har vist sig at være en farlig cocktail for Viborg HK, hvor der i lighed med andre professionelle håndboldklubber er en direkte og målbar sammenhæng mellem sportslig og forretningsmæssig succes, står der videre.

Viborgs håndboldkvinder er startet sæsonen med fire point efter tre kampe. Forrige sæson bød ikke på den succes, man havde håbet på, hvilket har fået pengekassen til at bløde.

- For Viborg HK har det kostet dyrt ikke at være med i europæiske turneringer og i DM-finalen i foråret. Dermed er klubben gået glip af betragtelige beløb i sponsoromsætning, manglende eksponering og færre indtægtsgivende kampe. Samtidig var klubben i regnskabsåret langt med forhandlinger omkring nye hovedsponsoraftaler, som grundet de nye sportslige forudsætninger eller af andre årsager ikke blev underskrevet, lyder begrundelsen.

Bestyrelsesformand i Viborg HK, Ole Kloch, håber nu på, at bundet er nået.

– Vi kan ikke være tilfredse med årets resultat. Det er et sammenfald af en række uheldige omstændigheder. Vi har udvist rettidig omhu, skåret 10-12 mio. kr. af budgettet og mindsket staben fra 56 til 32 medarbejdere. Vi har desværre måttet nedlægge herreholdet, hvilket også har været en hård beslutning for bestyrelsen, der allerede i 2012/13 har kostet i regnskabet. Alt sammen peger dog i en mere positiv retning og med de tiltag bestyrelsen har gjort har vi et realistisk og begrundet positivt syn på et positivt resultat for 2013/14, udtaler Ove Kloch.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip