Viborg HK sejrer stort i europæisk kvartfinale

03/03/2014

Mens Viborg HK døjer med alvorlige økonomiske problemer, har klubbens kvindehold ingen problemer med at præstere på banen.

Trods en række skader blandt flere af holdets profiler vandt holdet den første kvartfinale i Cup Winners' Cup over ungarske FTC Rail Cargo, der også er kendt under navnet Ferencvaros. På hjemmebane vandt topholdet fra den danske liga med 40-32.

Det var en jævnbyrdig første halvleg, men bortset fra i de første minutter var Viborg som regel et lille skridt foran.

Viborg kulminerede foreløbigt lige op til pausen og kom for første gang i kampen foran med tre og siden fire mål, selv om danskerne spillede i undertal i de sidste to minutter. Holdet kunne gå i omklædningsrummet med en føring på 18-14.

Danskerne kom lige så stærkt ud til anden halvleg, og inden de første 10 minutter var rundet, var forspringet øget til otte mål.

Stort set alle danske afslutninger fandt netmaskerne i en kamp, hvor udeholdets målmænd aldrig fik fat. Ikke mindst var Louise Burgaard en fremragende skytte for Viborg.

Det lykkedes aldrig for ungarerne at svare tilbage, og en overgang lød den danske føring på 10 mål. Det sluttede altså med en sejr på otte overskydende mål, hvilket er et godt udgangspunkt for samlet avancement.

Inden Viborg er klar til turneringens semifinale, skal holdet dog gennem en svær returkamp i Budapest.