Viborg HK slår HC Odense og topper ligaen

13/11/2013

Viborg HK scorede 20 mål, mens HC Odense kun fik lavet det halve i de første 30 minutter af kampen i den bedste kvindelige håndboldrække.

Og med en 10-måls-føring ved pausen var det intet problem for Viborg at køre en stensikker 38-27-hjemmesejr i land.

Hos Viborg imponerede bagspilleren Louise Burgaard med ni mål, mens rutinerede Rikke Skov, Sabine Pedersen og Sanja Damnjanovic hjalp til med hver fem kasser.

Derfor var det ikke nok, at HC Odense-profilen Nadia Offendal også fik scoret ni gange, for der var for få af de øvrige fynske spillere, som kunne hamle op med Viborg.

Med sejren har Viborg nu 16 point efter ni kampe, og det sender holdet op på førstepladsen side om side med Randers HK, som tirsdag tabte til FC Midtjylland.

Også Team Tvis Holstebro vandt en sikker hjemmesejr, da holdet slog Team Esbjerg med 33-25. Det var dog først i anden halvleg, at Team Tvis trak fra efter en smal pauseføring på 13-12.

De danske landsholdsspillere hos Team Tvis førte an i sejren. Stregspilleren Mette Gravholt og playmaker Kristina Kristiansen scorede hver syv mål og blev topscorere i kampen, mens fløjen Ann Grete Nørgaard lavede fire kasser.

Landsholdsplaymakeren på udeholdet Team Esbjerg, Lotte Grigel, fik scoret seks gange i løbet af kampen - heraf et enkelt på straffekast.

Team Tvis har 15 point efter ni kampe - kun et point færre end de to tophold fra Randers og Viborg. Også FC Midtjylland har 15 point.

Tidligere onsdag vandt Vejen EH med 27-18 på hjemmebane over København Håndbold. I den kamp blev EH Vejen-profilen Ida Bjørndalen topscorer med otte mål, heraf fem på straffekast.