Viborg HK's kvinder får tæsk i Champions League

08/03/2015

Viborgs håndboldkvinder måtte søndag se sig besejret af Larvik med 23-29 hjemme i Viborg Stadionhal i Champions League.

Viborgenserne førte ellers med 14-12 ved pausen efter en energisk indsats, men seks norske scoringer i træk gav pludselig 14-18 efter seks minutter i anden halvleg.

Viborgspillerne misbrugte deres chancer, blandt andet takket være Larviks danske landsholdsmålmand Sandra Toft, mens nordmændene udnyttede kontrachancerne og straffede Viborgs fejl.

En sejr til Viborgs kvinder ville ellers have sikret dem adgangsbilletten til kvartfinalerne i Champions League. Det kan holdet stadig nå i udekampen mod Baia Mare i Rumænien næste søndag.

Larvik havde i den forrige spillerunde sikret sig sejren i Champions League-gruppe 2, så de havde i realiteten intet at spille for. Samtidig har spillerne i den norske klub været igennem en uge med følelserne uden på tøjet.

Onsdag blev klubben norsk mester for 11. sæson i træk. Det skete tre spillerunder før afslutningen af den norske håndboldliga.

Økonomisk er det imidlertid ikke gået så godt for klubben, der gennem en længere periode har været truet af konkurs.

Fredag kunne klubbens ledelse melde ud, at klubben er reddet. Larvik HK kører videre med uændret ambitionsniveau, men skal dog skære i spillertruppen.

Måske var det derfor, at de kom sent i gang i Viborg. Selv om nordmændene begyndte kampen med det, der kan betegnes som holdets B-kæde, blev de bedste spillere sat på banen undervejs i første halvleg.

Alligevel holdt Viborg nordmændene nede på kun én scoring i første halvlegs sidste otte minutter.

Men proppen kom altså af flasken i anden halvleg, og så var der ikke meget at gøre for viborgenserne.