Viborg-kvinder færdige i Champions League

Viborg HKs håndboldkvinder kommer ikke med i årets Champions League. Det står klart, efter holdet lørdag formiddag tabte sin kvalifikationskamp til rumænske Baia Mare.

Viborg HKs kvinder har stolte traditioner i Champions League. Men de seneste sæsoners økonomiske problemer i klubben har gjort, at Viborg ikke længere er en selvfølgelig deltager blandt Europas allerbedste.

I denne sæsons udgave af Champions League er Viborg HK således kun kommet med i turneringen via et wildcard, der gav klubben adgang til kvalifikationen til turneringens gruppespil.

Denne kvalifikation spilles som en turnering mellem fire hold efter Final4-princippet med to semifinaler, hvorefter vinderne mødes i en finale om én plads i Champions League-gruppespillet.

Viborg HK spillede lørdag formiddag sin semifinale mod rumænske Baia Mare, der havde hjemmebane, da rumænerne var udpeget som vært for kvalifikations-turneringen, og i en hektisk kulisse tabte Viborg 26-25 i en tæt kamp, der blev afgjort, da rumænerne scorede det afgørende mål blot 10 sekunder før tid.

Viborg førte ellers 12-11 ved pausen og havde også overtaget i de første ti minutter af anden halvleg, hvor danskerne bragte sig foran 15-13. Men på de følgende ti minutter vendte rumænerne billedet i kampen, der var præget af gode forsvarspræstationer men knap så godt angrebsspil.

Viborg-træner Christian Dalmose forsøgte sig flere gange med en taktik, hvor han tog målmanden ud og spillede med syv i angrebet, og det blev dyrt, da Baia Mare med ti minutter igen scorede i et tomt Viborg-mål til en føring på 22-19.

Viborg fik dog kæmpet sig tilbage til stillingen 25-25 ét minut før tid blot for at se rumænerne løbe med finalepladsen på en scoring i sidste øjeblik.

I samme gruppe spiller Team Tvis Holstebro og hollandske Sercodak Dalfsen senere lørdag den anden semifinale. Vinderen af den kamp møder søndag Baia Mare i finalen om en plads i CL-gruppespillet.

Dagens Gossip