Viborg lejer litauisk landsholdsmålmand

Få dage før sæsonstart i juli hentede superligaklubben Viborg FF den slovakiske målmand Michal Peskovic, og på transfervinduets næstsidste dag har Viborg endnu engang hentet en målmand et stykke fra Danmark.

Emilijus Zubas skifter fra Daugava Riga i Letland til de grønblusede på en lejeaftale, der gælder for resten af den indeværende sæson, skriver Viborg FF på klubbens hjemmeside.

- Vi er glade for, at vi får endnu en stærk målmand ind. Emilijus Zubas er en rigtig dygtig og talentfuld spiller. Han er dygtig teknisk og godt uddannet taktisk.

- Han har en imponerende fysik, og han virker rutineret, selvom han kun er 23 år, siger Viborgs erfarne cheftræner Ove Christensen.

Zubas har spillet fire A-landskampe for Litauen, hvor af den seneste kom i november sidste år.

I foråret 2013 var målmanden lejet ud til Belchatów i den bedste polske fodboldrække, hvor han blev kåret som den bedste målmand i ligaen. Litaueren ser frem til opholdet i domkirkebyen.

- Jeg er meget glad for at være i Viborg. Jeg har fået et fint indtryk af alle på og omkring holdet, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger den litauiske keeper.

I efteråret stod Michal Peskovic alle superligakampe for Viborg, mens klubbens 19-årige målmandstalent Kevin Ray Mendoza Hansen tog sig af bænkpladsen.

Viborg ligger nummer ni i Superligaen med to point ned til Esbjerg under nedrykningsstregen.

/ritzau/

Dagens Gossip