Viborg-profil efter sen CL-sejr: Det er vanvittigt

Skrevet af admin

02/02/2015

Mest læste i dag

Viborg-træner Christian Dalmose havde på forhånd sagt, at chancerne var 80-20 i Metz' favør.

Men det lykkedes alligevel for Viborgs skadesplagede danske håndboldmestre at vinde 27-26 hjemme over franskmændene i den første kamp i mellemrunden af Champions League.

- Det er vanvittigt, siger Viborgs landsholdspiller Louise Burgaard.

- Der sker noget oppe i hovedet på én, når man vinder mod alle odds. Men vi skal selvfølgelig huske på, at vi stadig har mange gode spillere på vores hold, selvom vi har mange skader.

- Så kan det godt være, at vi ikke har så stor bredde på holdet, men vi er i god form og holder hele vejen hjem, siger den 22-årige højreback.

Viborg måtte undvære blandt andre Maria Fisker, Cecilie Dalmose og Mette Gravholt i kampen mod Metz, hvor stillingen var 12-12 ved pausen.

I anden halvleg slog Viborg et stort hul, men Metz fik udlignet, og først cirka 15 sekunder før tid fik svenske Isabelle Gullden scoret sejrsmålet.

Viborg måtte sende veteranen Henriette Mikkelsen på banen, og den tidligere Team Esbjerg-spiller Kirsten Balle var også med. Hun har trænet med i Viborg i den seneste tid, efter at hun stoppede i en anden klub.

Louise Burgaard erkender, at det ikke er helt let at spille sammen med spillere, som ikke er spillet ind på holdet.

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg var frustreret til træningen i går. Jeg følte, at vi manglede den struktur, som man skal bruge i en Champions League-kamp.

- Men man kan komme langt på viljestyrke, og så må vi leve højt på det og et godt forsvar og gode målmandspræstationer. Det gjorde vi i dag, siger hun.

Med sejren har Viborg fem point for fem kampe i mellemrundens gruppe 2. Klubben havde tre point med fra de fire kampe mod ungarske Györi og svenske Sävehof i det indledende gruppespil.

Ud over Metz skal Viborg også møde norske Larvik og Baia Mare fra Rumænien. De fire bedste af de seks hold går videre til kvartfinalerne.

- Det kan ikke beskrives, hvor vigtig denne sejr er. Det var en kamp, som vi på papiret, skulle vinde, men vi vidste godt, at det ville blive meget svært på grund af vores holdopstilling.

- Det er sindssygt, vi er helt oppe at køre, ligesom hvis vi havde vundet en DM-semifinale, siger Louise Burgaard.

/ritzau/