Viborg sender herreholdet ned i 2. division

Viborg HK har valgt at drosle helt ned for klubbens herrehold, der vil blive trukket fra Herre Håndbold Ligaen i næste sæson.

Klubben satser i stedet udelukkende på kvindeholdet.

Viborg HK har på det seneste været i dialog med det brasilianske håndboldforbund, der har ønsket at få sine mandlige spillere i aktion på et højt niveau for at gøre dem klar til OL i Rio de Janeiro om tre år.

Projektet med det brasilianske håndboldforbund er dog ikke blevet til noget.

- Det er ærgerligt, at det ikke lykkedes at få projektet på plads, men vi er simpelthen løbet tør for tid, siger Viborg-direktør Peter Cassøe til klubbens hjemmeside.

- Det vil ikke være fair for de øvrige klubber eller vores egne spillere at gennemføre en halvsæson, hvor vi ikke vil kunne stille med en trup, der tilnærmelsesvis kan være konkurrencedygtig, siger han.

Håndboldherrerne bliver nu tvangsnedrykket til 2. division.

- Derfor har vi besluttet at starte forfra i 2. division, hvor vi ser en spændende udfordring i at bygge et helt nyt koncept op omkring herrehåndbolden.

- Vi vil meget gerne bidrage til talentudviklingen i dansk herrehåndbold, sådan som vi også tidligere har gjort med stor succes, og vores håb er, at det på sigt vil kunne ske fra 1. division, siger Peter Cassøe.

Viborg har fem spillere på kontrakt for næste sæson. Klubben vil opfylde sine forpligtigelser over for Linus Persson, Elijan Dzankovic, Stefan Nielsen, Nicolaj Danefeld Hansen og langtidsskadede Rasmus Overby, men vil ikke stå i vejen, hvis de søger væk.

/ritzau/

Dagens Gossip