Viborg slår Roskilde og er tilbage i Superligaen

13/05/2015

Fodboldklubben Viborg rykker op i Alka Superligaen i næste sæson. Det står klart efter Viborgs 1-0-sejr på hjemmebane over FC Roskilde i 1. division. Viborg var senest i Superligaen i 2013/14.

Der blev kun scoret et mål i hele kampen, og ganske fortjent blev det sat ind af hjemmeholdet.

Viborgs offensive midtbanespiller Sebastian Andersen scorede til 1-0 på en perle af et direkte frispark efter et kvarters spil.

Den tidligere Esbjerg-spiller viste flot sparketeknik i situationen, og bolden sad helt oppe i fjerneste krog til stor begejstring for størstedelen af de lidt over 5000 tilskuere.

Viborg spillede generelt bedst i første halvleg og styrede begivenhederne på Energi Viborg Arena.

I anden halvleg kom FC Roskilde, som befinder sig i midten af rækken, bedre med i kampen, men magtede dog ikke at få udlignet.

Dermed blev sæsonen en stor succes for Viborg-træner Auri Skarbalius. Den tidligere HB Køge- og Brøndby-træner har stået i spidsen for Viborg siden sidste sommer.

Blandt de største profiler hos Viborg er ud over Sebastian Andersen også navne som målmanden Peter Friis Jensen, venstrebacken Christopher Poulsen samt angriberen Jeppe Curth.

Fra 1998 til 2008 var Viborg også oppe i den bedste danske fodboldrække, og nu er domkirkebyen tilbage på fodboldens landkort.

Efter fem sæsoner i den næstbedste række rykkede Viborg op i Superligaen for to år siden. Det endte dog straks med nedrykning for Viborg i sæsonen 2013/14.

I denne sæson har Viborg kun tabt en enkelt kamp. De grønblusede har hentet 60 point efter 29 kampe og kan ikke længere forhindres i at rykke op.

AGF ligner lige nu den anden oprykker til Superligaen. Aarhusianerne har 55 point efter 28 kampe. Det er 12 point mere end Vendsyssel FF og Lyngby, og der resterer kun fem spillerunder.