Viborg tilføjer kriseramte FCM fjerde nederlag i træk

31/10/2015

FC Midtjylland er i resultatmæssig krise.

Det er den logiske konklusion, efter at de danske mestre i fodbold lørdag tabte lokalderbyet mod Viborg med 2-4 på hjemmebane.

Lille Osama Akharraz blev den store helt for Viborg, da han scorede to gange på hovedstød.

En i store træk skidt første halvleg blev skæbnesvanger for FC Midtjylland, der led sit fjerde nederlag på stribe, hvoraf de to er faldet i Alka Superligaen.

Klubben er med 27 point for 14 kampe fortsat a point med FC København i toppen, men vicemestrene kan trække fra i søndagens hjemmekamp mod Randers FC.

Viborg kom med sin anden ligasejr i træk op på 17 point, og holdet har nu bevæget sig ni point væk fra ligaens bundprop, Hobro.

Kampen i MCH Arena i Herning var et opgør mellem to hold, der havde skuffet i midtugens kampe i pokalturneringen.

Tirsdag tabte Viborg 2-3 ude til Skive fra 1. division, og dagen efter røg et reservespækket FC Midtjylland-hold også ud til et hold fra den næstbedste række.

Det skete, da mestrene tabte 2-3 ude til FC Roskilde efter forlænget spilletid.

Om den seneste uges nederlag sad i krop og hoved på FCM-spillerne, er svært at vide, men det så sådan ud i næsten hele første halvleg.

Publikum i MCH Arena spærrede forståeligt nok øjnene op, da Viborgs Osama Akharraz - en af banens mindste spillere - helt uhindret kunne heade gæsterne foran efter 20 minutter.

Efter en halv time var den gal igen i hjemmeholdets forsvar, og Serge Deble scorede på et skud, der blev afrettet af Jakob Poulsen.

Først mod slutningen af første halvleg vågnede mestrene op, og Mikkel Duelund fik reduceret til 1-2 før pausen.

Efter 62 minutter fik hjemmeholdet udlignet.

Først ramte indskiftede Paul Onuachu bolden på overliggeren, hvorefter FCM-anfører Erik Sviatchenko headede returbolden i mål til 2-2.

Så lignede hjemmeholdet et hold, der var på vej mod en sejr, men kun i fem minutter.

Så scorede Osama Akharraz for anden gang på hovedstød, da han løb i position tæt ved mål og sendte Serge Debles afrettede aflevering i mål.

Et minut før udløbet af de 90 minutter lavede Kian Hansen selvmål, da han blev ramt af Lukas Leragers indlæg, så bolden fløj hen over Mikkel Andersen i hjemmeholdets mål.

Den situation rammede hjemmeholdets kamp ind.