Viborg-topscorer klar til Superligaen

- Det er en kæmpestor forløsning for ikke bare klubben, men hele byen. Alle i Viborg har savnet Superligaen. Det kan man tydeligt mærke, sagde topscorer Thomas Dalgaard, der kom på tavlen to gange i 3-0 sejren over Skive, der sendte Viborg op.

- Vi har haft et virkeligt stærkt forår, og jeg synes, at det er helt fortjent, at vi rykker op. Vi er så klar til Superligaen, men det er nok godt, at den ikke begynder mandag, for vi skal virkelig ud og fejre det i aften for fuld gas, sagde Thomas Dalgaard, der nu er oppe på 27 træffere.

Mere end 7.000 tilskuere var mødt op på stadion i Viborg for at hylde oprykningen, der kom i hus på tre mål efter pausen. De tre point giver tilmed et bizart scenarie i NordicBet Ligaen, som 1. division retteligt hedder: Viborg ligger med 59 point nummer to, men er alligevel det eneste hold, der er matematisk sikker på at rykke op, til trods for at FC Vestsjælland har ét point mere efter 1-0-sejren over HB Køge i går.

Det skyldes, at Viborg mangler to kampe heraf en mod FC Fyn, der er lukket og slukket, hvorfor Viborg er forhåndstildelt en 3-0 sejr. Det betyder, at Vejle Boldklub Kolding med 55 point ikke kan indhente Viborg, men stadig teoretisk set kan nå FC Vestsjælland.

Til trods for festen og boblerne i Viborg søndag aften, melder alvoren sig allerede. For især omkring Thomas Dalgaard rejser der sig spørgsmål. Den lange angriber har kontrakt-udløb ved årsskiftet.

- Det er ikke nu, vi skal diskutere den slags. Som landet ligger lige nu, skal jeg spille Superliga med Viborg indtil nytår, og det glæder jeg mig helt vildt meget til.

Thomas Dalgaard har tidligere spillet Superliga med Randers FC tilbage i sæsonen 2006/07.

- Jeg føler, at jeg har været klar til det længe, men chancen har ikke været der. Det er den nu, og det ser vi alle frem til.

Dagens Gossip