Viborg-træner: Defensiven skal sikre os overlevelse

Skrevet af admin

26/02/2016

Mest læste i dag

Vinterpausen i Superligaen er slut, og det er nu, kampen om placeringerne i den bedste danske fodboldrække for alvor går i gang.

Hos Superligaens nummer ti, Viborg FF, har træner Johnny Mølby ét klart mål for foråret:

- Vi er jo oprykkere, og målet for os er at overleve. Det har vi skabt et godt udgangspunkt for nu. Det er det, det drejer sig om.

- Kommer vi fri af nedrykning, så gælder det jo om at slutte så højt som muligt og samtidig udvikle holdet og blive bedre til at spille på den måde, vi gerne vil spille, siger han.

Viborgenserne har ifølge Johnny Mølby arbejdet hårdt på at blive endnu bedre til de ting, de var gode til i efteråret.

- Der er ikke pillet så meget ved de store linjer. Vi har haft meget fokus på vores defensive organisation.

- Vi var gennem en god udvikling i efteråret og spillede nogle gode kampe til slut. Det vil vi så gerne arbejde videre med og blive endnu bedre til, forklarer han.

Viborg har også benyttet pausen til at hente forstærkninger til truppen i form af amerikaneren George Fochive, Mikkel Vestergaard og Søren Frederiksen.

- Nu har vi mere konkurrence om pladserne. De har alle tre vist os, at det her kan blive rigtig spændende, siger Viborg-træneren.

26-årige Søren Frederiksen er mest kendt for sit offensive spil, men i Viborg er han tiltænkt en rolle som back.

- Han blev jo så småt omskolet allerede i FCK-tiden. Han har en god boldomgang, er god i pasningerne og er blevet bedre taktisk i forhold til, hvordan vi gerne vil spille i forsvaret, siger han.

Viborg skyder foråret i gang søndag mod Nordsjælland. En kamp, hvor Viborg skal lukke ned for Nordsjællands angribere, forklarer Johnny Mølby.

- Vi skal være dygtige til at håndtere deres offensive spillere. De er hurtige, og de kan skabe noget på egen hånd. Og så må vi selv være skarpe i den anden ende.

Kampen spilles søndag klokken 13 i Viborg.

/ritzau/