Viborg-træner prioriterer danske kampe over Europa Cup

Lørdag spiller Viborg HK ude mod franske Metz i den første af to kampe i Cup Winners Cup.

Kampene, der gælder avancement til 1/8-finalen, har dog ikke højeste prioritet i den jyske håndboldklub, der har mistet mange profiler før denne sæson.

- Det er ikke en turnering, vi prioriterer som sådan. Det skal ikke forstås sådan, at vi ikke ønsker at vinde den, selvfølgelig gør vi det. Men den hjemlige liga og pokalfinalen har høj prioritet for os, siger cheftræner Allan Heine.

- Kan vi nå langt i Europa, så tager vi det med, men som man også så i kampen mod Team Tvis Holstebro (i pokalsemifinalen, red.), så bruger jeg min bænk, og det vil jeg også gøre i de europæiske kampe, så truppen ikke bliver slidt for hurtigt.

- Jeg har også tre spillere, der skal kæmpe for Danmark ved VM i december. Jeg kunne godt tænke mig, at de kommer til VM med batterierne ladet fuldstændigt op, så de også kan nå at genoplade batterierne, inden vi skal bruge dem i pokalfinalen, siger cheftræneren.

Målmand Rikke Poulsen, bagspilleren Rikke Skov og venstrefløjen Ann Grete Nørgaard er alle med i landstræner Klavs Bruun Jørgensens bruttotrup på 19 spillere til VM, der bliver spillet i Danmark i næste måned.

Pokalfinalen mellem Viborg og FCM Håndbold bliver spillet den 27. december, blot en uge efter at VM-finalen bliver spillet.

Viborg spillede sig tirsdag i pokalfinalen med en 27-24-sejr ude over Team Tvis Holstebro.

- Finaler er det, vi kæmper for, så det betyder naturligvis meget, at Viborg igen står i en finale.

- Vi har en spritny trup, så det giver et ekstra rygstød, og det er en anerkendelse af spillernes gode arbejde, siger Allan Heine.

Viborg ligger blot nummer ni i Dame Håndboldligaen med otte point for ni kampe. De seks bedste hold avancerer til slutspillet efter de 22 kampe i grundspillet.

- Det har været lidt op ad bakke for os i ligaen, men det har været ganske naturligt, siger Allan Heine med henvisning til de mange udskiftninger før sæsonen.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at komme i top-6. Det er vores mål, og vi tænker ikke længere frem, siger træneren.

/ritzau/

Dagens Gossip