Viborg vandt oprykkerdysten

Den slags lugter ikke af målorgie og underholdningsværdi. Og hvis publikum på Viborg stadion undervejs har ønsket sig hjem til tossekassen og Allan Simonsens desperate dansetrin i "Vild med Dans", kan man ikke fortænke dem i det.

Alligevel sluttede det hele med fyrig finish og to scoringer til hjemmeholdet, som inden weekendens kampe i Superligaen lettere sensationelt er på andenpladsen. De mest tålmodigt anlagte i domkirkebyen fik dog det matchafgørende mål at gå hjem på, da Simon Nagel tog chancen et par meter udenfor feltet og med en bred inderside sendte bolden ind ved foden af fjerneste stolpe til 1-0 føring.

Stor forløsning på et hjemmehold, som i store dele af kampen havde været boldbesiddende, men som også havde fået uendeligt lidt ud af det.

Viborgs opspil virkede statisk, idéforladt og med angrebsesset Thomas Dalgaard helt uden sensommerkampenes pågående optimisme, lignede det ikke et oprykkeropgør med en vinder.

Ikke mindst fordi gæstende FC Vestsjælland i den første time slet ikke formåede at få gang i de omstillinger, der har været holdets varemærke.  FC Vestsjælland fik ellers så meget form på spillet i de sidste tyve minutter, at det var ved at tage form til en scoring, netop som Viborg altså slog kontra og bragte sig foran, da Nagel tog chancen i det 87. minut.

I dommer Kenn Hansens tillægstid øgede indskiftede Kevin Mensah til 2-0 efter et par rappe træk, og det må alt andet lige have givet træner Ove Christensen lidt til notesblokken.

Med Thomas Dalgaard i nedadgående form kan Viborg hurtigt vise sig at få brug for folk med mål i støvlerne. Statistisk har Dalgaard endnu til gode at nette i september, oktober, november og december måned i Superligaen. Måske fordi banerne bliver tungere, og den store forward får sværere ved at komme først på bolden.

Den anden træner-Ove, med efternavnet Pedersen, har også sit at tænke på, hvad angår det offensive. Med Rasmus Festersen og Joel Tshibamba ude med skader og en Søren Berg i historisk måltørke uden en scoring i 20 Superliga-kampe, begynder FC Vestsjællands dybereliggende problemer måske at dukke til overfladen efter en flot indledning på debuten i bedste række.

- Vi kigger stadig efter nedrykningsstregen. Det sagde jeg også, da vi lå nummer tre efter at have slået Esbjerg, indrømmede Ove Pedersen da også logisk nok efter kampen til TV3 Sport.

Dagens Gossip