Viborgs topscorer føler sig landsholdsklar

Thomas Dalgaard scorede to gange, da Viborg besejrede Esbjerg 3-1. I sæsonens første seks kampe har han nu lavet syv mål.

Klokken 12 mandag offentliggør fodboldlandsholdets træner, Morten Olsen, navnene på spillerne i den trup, han stiller med i de kommende VM-kvalifikationskampe mod Malta og Armenien.

Set fra sidelinien virker det en smule usandsynligt, at Viborgs 29-årige angriber Thomas Dalgaard, der aldrig tidligere har været i nærheden af udtagelse, er med på listen.

Men da midtjyderne i går på hjemmebane besejrede Esbjerg 3-1, slog han til med to fuldtræffere, og har i sæsonens første seks runder nu lavet ikke færre end syv mål.

- Morten kan bare ringe. Jeg er klar, sagde Thomas Dalgaard med et smil, da BT spurgte ham om hans forventninger til dagens landsholdsudtagelse.

Viborg-træner Ove Christensen spillede med på den nærmest utopiske tanke.

- Thomas er en fremragende afslutter, men hvis han havde været FCK-spiller, ville hans chancer nok havde været en del større, sagde Ove Christensen.

Blandt tilskuerne på Viborg Stadion sad repræsentanter fra engelske Premier League-klubber.

- Det lyder spændende. Men det er slet ikke et tema i mit hovedet iøjeblikket. På onsdag bliver jeg lærer, hvis jeg består den sidste eksamen i pædagogisk speciale. Jeg dumpede i maj. Det må ikke ske igen, sagde Thomas Dalgaard.

Mens humøret var højt i Viborg-lejren over, at man som nyoprykker allerede nu har ni point på kontoen, og i næste hjemmekamp får de regerende danske mestre fra FC København på besøg, hang ikke mindst Esbjerg-træner Niels Frederiksen med hovedet.

- Jeg er meget skuffet. Det vi leverede var pivringe. Hvis det fortsætter sådan rykker vi ned, sagde Niels Frederiksen, der ikke lagde skjul på, at han er bekymret på sit holds vegne før returkampen i Europa League ude mod franske St. Etienne på torsdag.

- Ganske vist vandt vi den første kamp 4-3. Men øretæven mod Viborg koster så meget mentalt, at jeg frygter opgaven, sagde Niels Frederiksen og blev bakket op i sit synspunkt af forsvarsspilleren Peter Ankersen.

- Hvis vi spiller som mod Viborg, er jeg bange for, at vi taber med tenniscifre, sagde Peter Ankersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip