Vickie Jo: Vild med dans gjorde mig invalid

I 2005 blev Vickie Jo kontaktet og spurgt, om hun ville være med i Vild med Dans. De manglede en pige, ’der ikke var så høj’. Hun sagde ja. Og vandt. Siden har hun deltaget fire gange mere.

I 2009 skete det, der ikke måtte ske. Hun ødelagde sit knæ under træningen. Alligevel fortsatte hun. Og vandt igen. Men knæet var ødelagt.

– Jeg har smerter hver dag. Jeg kan leve med det, men jeg kommer mig aldrig helt over skaden, siger hun i dag.

– Det er nok ikke rigtig gået op for mig endnu. Jeg tror, at jeg fortrænger det. Siden jeg kom til skade, har jeg været igennem to operationer. Jeg har ingen menisk mere. Det er knogle mod knogle. Det gør vanvittigt ondt, skulle jeg hilse at sige, fortæller 32-årige Vickie Jo.

Sophie Fjellvang-Sølling kunne ikke tale om sin mands død. Læs mere på udeoghjemme.dk

Dans er mit liv

I 2007 startede hun sammen med sin far danseskolen Dance Dreams Studio i Aarhus. Den har hun stadig, for dans er hendes liv. Hun har undervist i 15 år. Vundet DM 15 gange, er dobbelt nordisk mester og har desuden vundet guld ved British Championship.

Hun kan stadig træne sine danseelever. Men Vild med Dans er blevet for hårdt. Knæet siger fra.

– Jeg blev opereret efter Vild med Dans i 2009. Året efter deltog jeg igen. Jeg troede, at knæet var klar. Men jeg kunne bare mærke, at jeg simpelthen ikke kan holde til den hårde træning, der skal til, hvis man skal være med i et program som Vild med Dans, siger hun.

Drømmer sig på dansegulvet

Det har været hårdt at sidde udenfor – foran skærmen – og se det show, hun har været så stor en del af i så mange år.

– Jeg kunne godt tænke mig én eller to sæsoner mere i Vild med Dans. Det går bare ikke. Det har været hårdt at skulle erkende. Jeg har virkelig savnet det, når sæsonen er gået i gang. Det er først i år, jeg har det okay med, at jeg ikke er med. Men det er fordi, jeg har fået Malou Jo (Vickie Jos datter, der er 10 måneder, red.), siger hun og fortæller, at datteren i den grad har ændret livet for hende.

– Jeg blev virkelig udfordret i starten, efter jeg fik Malou Jo. Jeg har været vant til at være meget egoistisk med mit liv – nu var jeg nødt til at sætte mig selv i baggrunden. Det var enormt hårdt, siger hun og fortæller, at det er anderledes nu.

– Det har ændret sig radikalt. Jeg føler virkelig, at jeg er blevet et mere rummeligt menneske. Det er helt utroligt, hvad sådan et lille menneske kan gøre ved en, smiler hun.

Mie Moltke så det ikke komme og græd, da hun blev stemt ud af Vild med dans. Læs mere på udeoghjemme.dk

Af Martin Hjort/Star Press, udeoghjemme.dk/NewsDesk, Aller Media.

Dagens Gossip