Victoria Azarenka kritiserer Wimbledons 'elendige' baner

Er Wimbledons baner mere glatte i år end de tidligere har været?

Det spørger man hinanden om på det legendariske tennisanlæg i London efter Caroline Wozniacki røg ud af den engelske Grand Slam-turnering primært på grund af en ankelskade mod Petra Cetkovska.

Verdensranglistens nummer to, hviderusseren Victoria Azarenka, er ikke i tvivl om, at svaret er ja.

Hun skulle onsdag have spillet andenrunde-kamp mod italieneren Flavia Pennetta, men trak sig på grund af den knæskade, hun pådrog sig i sin første kamp.

- I mandags var den bane, jeg spillede på (Centre Court, red.), elendig. Min modstander faldt to gange i kampen. Mit fald var slemt. Og flere andre faldt bagefter. Jeg ved ikke, om det er banen eller vejret, der er årsagen. Men det ville være dejligt, hvis klubben (Wimbledon-arrangørerne, red.) vil gøre et forsøg på at finde en årsag, sagde hun på pressemødet, hvor hun forklarede årsagen til, at hun havde trukket sig ud af turneringen.

Den amerikanske tenniskommentator, Matt Cronin, giver Victoria Azarenka ret.

- I de mange år jeg har dækket Wimbledon-turneringen, har der de første dage aldrig været så mange uheld. Jeg føler ikke kun med Victoria Azarenka, men også med Caroline Wozniacki. Hvis ikke danskeren var blevet ankelskadet efter sit fald, er jeg overbevist om, at hun havde vundet. Men efter hun blevet skadet, havde hun specielt problemer med sin løb fremad på banen, siger Matt Cronin.

Én af Wimbledon-anlæggets banemænd fortæller til sporten.dks udsendte, at græsset før dette års turnering ikke har fået tilstrækkelig megen sol.

- Derfor er der mere saft i græsstråene end normalt, og det betyder, at det er sværere for skoene at få ordentlig greb i underlaget, siger han.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip