Videncenter vil bekæmpe madspild med ny hjemmeside

Et stødt salathoved eller et runkent æble bør ikke bare smides ud og gå til spilde, da det ikke fejler noget. Faktisk bør alle husholdninger udnytte al mad i køleskabet, inden der bliver købt nyt.

Sådan lyder mantraet fra den frivillige bevægelse "Stop spild af mad", som efter otte år på bagen nu danner baggrund for lanceringen af et nyt videncenter, "Nationalt Videncenter om Madspild".

Videncentret er en hjemmeside, madspild.dk, som samler al viden om madspild et sted, fortæller miljø- og madspildskonsulent Esther Kristensen, som er videnansvarlig for centret.

- Mængden af informationer er nærmest eksploderet de senere år, og derfor vil vi gerne gøre det nemmere at få viden. Formålet med hjemmesiden er at samle national og international viden og gøre den let tilgængelig, siger hun.

- På hjemmesiden kan man se, hvilke forskellige initiativer der er i gang i de forskellige dele af fødevarekæden. I detailhandlen, husholdningen og fødevareindustrien. Her vil man også kunne se, hvordan man selv kan bidrage til at mindske madspild.

Ifølge Esther Kristensen er fokus på madspild et oplagt sted at sætte ind i forhold til en mere bæredygtig fødevareproduktion. På sigt vil centret gerne endnu mere. Eksempelvis udbyde kurser eller undervisningsforløb.

- Der er utroligt meget viden at hente på området, og derfor håber vi, at mange forskellige aktører vil være med til at bidrage til projektet, siger Esther Kristensen.

Centret har fået midler fra Metro-Schrøder Fonden.

/ritzau/

Dagens Gossip