Videnskaben afslører: Så farlig er sex for hofterne

Det har schweiziske forskere nu undersøgt ved at lade et par at simulere sex i 12 forskellige stillinger i en MR-scanner, så hofternes position kunne nærstuderes. Desuden blev deres kroppe dækket af sensorer, så forskerne kunne genskabe stillingerne i 3D-modeller. Resultaterne fortæller de om i lægetidsskriftet Journal of Anthropolasty.

Læs også: 13 bizarre ting, du ikke vidste om sex

Her viste det sig, at sex generelt er farligere for kvinders hofter. Flere af stillingerne kræver nemlig ekstrem fleksibilitet, rotation i hoften og stødende bevægelser. Til gengæld kan mændene i overraskende høj grad holde hofterne i ro, da de i mange stillinger kan ligge ned, sidde ned og generelt læne sig tilbage. De bevægelser, de laver, er langt mere begrænsede end kvindernes bevægelser.

Læs også: Her er 98-årige Paulines bedste sex-råd

En god nyhed er dog, at hele otte ud af de 12 undersøgte sexstillinger er ufarlige for både mænd og kvinder. Kun en frarådes både hofteopererede mænd og kvinder.

Undersøgelsens resultater skal bruges af især praktiserende læger, som ofte er dem, der skal rådgive hoftepatienterne om sex.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Men hvilke stillinger er så farligst for hofterne? Det har forskerne lavet et hurtigt overblik over, som du kan se på billedet herunder.

 

Dagens Underholdning