Video: Drama i Præstø - Psykisk syg ville skyde betjente

En psykisk syg mand fra Præstø fremkom onsdag med alvorlige trusler mod et hold politibetjente, da de mødte op på hans landejendom for at hente ham ind til indlæggelse. Det skriver bt.dk.

Manden, som er 66 år og har våbentilladelse, nægtede at lade sig indlægge, og situationen udviklede sig med forskellige former for verbale trusler, så Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi turde ikke tage nogen chancer.

»Da vi kom for at hente ham, og han ikke ville med, kom han med trusler, der kunne tolkes som om han kunne finde på at bruge våben imod vores folk. Derfor valgte vi at sende vores indtrængningshold til stedet. Vi fik fastlåst situationen og spærret området af. Og efter fire-fem timer fik vi ham gennem forhandling ud fra huset,« siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til bt.dk.

Den 66-årige mand har lovlig adgang til skydevåben, oplyser vagtchefen videre.

Politiets indtrængningshold består af en halv snes specialtrænede betjente, og derudover deltog der andre kolleger, hundehold og en indsatsleder i aktionen.

Cirka klokken 16 kom den psykisk syge mand ud og blev kørt til psykiatrisk afdeling fulgt af en læge.

»Det er jo altid en tragisk hændelse, når en person på den måde skal hentes til indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Så det er ikke en kriminel borger, vi her har med at gøre,« siger vagtchefen.

SE VIDEO FRA DRAMAET HER:

Dagens Gossip