Video: Nostalgi til Dansk Melodi Grand Prix 2014

På lørdag løber Dansk Melodi Grand Prix 2014 af stablen i Arena Fyn i Odense. Udover at der skal findes en vinder blandt årets10 deltagere, er der også nostalgi i luften.

Det bliver sidste års vinder Emmelie de Forest, der åbner showet med "Only teardrops", som hun røg helt til tops med - både ved Dansk Melodi Grand Prix samt Eurovision Song Contest.

Læs også: De skal dyste i Dansk Melodi Grand Prix

Men der venter også Grand Prix nostalgi, når Kirsten & Søren, Rollo & King samt Birthe Kjær går på scenen med "Ka' du se hva' jeg sa", "Der står et billede af dig på mit bord" og "Vi maler byen rød".

Kirsten og Søren

Kirsten Siggaard og Søren Bundgaard har sammen deltaget ved Dansk Melodi Grand Prix seks gange, og hele tre gange er de løbet med sejren med sangene 'Det' lige det' (1984), 'Sku' du spørg' fra no'en' (1985) 0g 'Ka' du se, hva' jeg sa'' (1988).

Følg med i alt fra Grand Prix'et - Få nyhederne i dit nyhedsfeed på Facebook

Og det er altså sidstnævnte store hit fra 1988, danskerne kan se frem til at genopleve, når Kirsten og Søren går på scenen i Arena Fyn.

Rollo & King

I 2001 kunne Rollo og King (Søren Poppe og Stefan Nielsen) sammen med Signe Svendsen glæde sig over sejren ved årets Melodi Grand Prix.

Sangen 'Der står et billede af dig på mit bord' blev et kæmpe hit og opnåede i den engelske version 'Never Ever Let You Go' en flot anden-plads ved Eurovision Song Contest, som blev afholdt i Danmark samme år.

Birthe Kjær

Birthe Kjær har været med i det Danske Melodi Grand Prix adskillige gange og røg i 1989 helt til tops med sangen 'Vi maler byen rød', som sikrede Danmark en flot tredjeplads ved Eurovision Song Contest.

Siden da har sangen været blandt de allermest populære Grand Prix-hits gennem tiden og vil med garanti også sætte gang i festen i Arena Fyn den 8. marts.

Dansk Melodi Grand Prix sendes på DR1 lørdag fra klokken 20. Dagens.dk er også med.

Du kan se Grand Prix nostalgi i musikvideoerne nedenunder...

Dagens Gossip