Video: Politiet forventer flere døde efter togafsporing

»Vi har allerede bekræftet et dødsfald, og vi forventer, at der vil komme flere,« siger Guy Lapointe, politiets talsmand, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fra flere sider lyder det, at man savner 80 personer efter ulykken, men det tal ønsker Guy Lapointe ikke at kommentere.

I forbindelse med afsporingen eksploderede flere togvogne. Op mod 30 bygninger i byen blev ødelagt ved eksplosionen, og cirka 1.000 borgere blev evakueret.

Selskabet The Montreal, Maine & Atlantic Railway, der ejer toget, oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at det har modtaget oplysninger om »adskillige dræbte og kvæstede«.

Læs også: Godstog eksploderede og udslettede bymidte

Ifølge en talsmand fra togoperatøren var toget parkeret et stykke fra byen, og ingen var om bord på toget, da det pludselig satte af sted.

»Vi er ikke sikre på, hvad der er foregået. Toget var parkeret helt efter bogen, og operatøren ventede på afløsning. På en eller anden måde blev toget sat i gang,« siger Joseph R. McGonigle ifølge Reuters.

Togskinnerne løber lige forbi en bar, der er populær blandt unge mennesker. Yvon Rosa havde netop forladt baren, da han så toget komme buldrende gennem bymidten.

»Jeg har aldrig set et tog køre så hurtigt gennem Lac Megantics centrum,« siger han til Radio Canada. Yvon Rosa så godstoget ræse gennem en kurve.

»Jeg så vogne flyve af sporet - alting eksploderede. I løbet af et minut var hele centrum omspændt af flammer«.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Der har på det seneste været en række afsporinger af godstog, der fragter brændstof i Canada. I sidste uge blev et godstog afsporet i Calgary på en togbro, der var blevet oversvømmet. Det afsporede tog blev dog fjernet, uden at brændstofferne lækkede og forurenede miljøet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip