Video: Så mange flygtninge er på vej til Danmark fra Tyskland

En hjemløs kvinde ligger henslængt på træbænken og sover. Ved hendes fødder sidder to drenge fra Afghanistan, der har brugt nogle af deres få mønter på at købe en kop the, som de deler. 

Det eneste de kan fortælle på deres sparsomme engelsk er, at de er 13 og 14 år, og at de er på vej til Danmark. 

Det er lørdag aften, og vi er på banegården i Flensborg, hvor mange flygtninge passerer, når de skal fra Tyskland til Danmark og resten af Skandinavien. 

Turisthatte fra Grækenland og en alt for sparsom påklædning til efterårets begyndende kulde afslører, at de fleste mennesker i ventesalen har opholdt sig under varmere himmelstrøg kort tid forinden.  

Togene mod Danmark kører fra spor 1, og her møder vi 38-årige Nizar Muhammad, der er rejst fra Aleppo i Syrien til Flensborg. Drømmen hedder Danmark og den ligger kun seks kilometer væk. 

- Jeg er så lykkelig for at komme til Danmark. Jeg har hørt så mange gode ting om landet, og jeg glæder mig til at komme frem, siger han. 

Han har hverken pas eller andre dokumenter med sig. Dem mistede han, da hans hjem blev bombet, forklarer han. 

Natten forinden lavede tysk politi en aktion på stationen, hvor de tilbageholdt 19 illegale mænd, kvinder og børn fra Syrien, der forsøgte at komme til Danmark med toget. 

Bliver man tilbageholdt inden grænsen, er man tvunget til at søge asyl i Tyskland, men det ved Nizar tilsyneladende ikke. Han bliver hvertfald tydeligt nervøs, da vi spørger ham, om han frygter, at møde politiet inden den danske grænse. 

- Men kommer jeg ikke til Vejle, når jeg har den her billet ?, spørger han undrende, mens han fremviser sin billet til Vejle. 

Da toget til Fredericia ankommer, stiger intensiteten på perronen. Få minutter forinden er der rullet et tog ind fra Hamburg, hvorfra omkring 30 flygtninge kommer løbende hen til toget mod Danmark. 

De stimler sammen om den danske DSB-medarbejder, der forsøger at forklare de mange nervøse rejsende, at det er det rigtige tog, hvis de gerne vil til Danmark. 

Alene på tre afgange lørdag aften registrerer vi lidt under 100 flygtninge, der søger mod Danmark med toget fra Flensburg, og selvom tysk politi gør hvad de kan, så kan de ikke stoppe den stigende tilstrømning. 

I en enkelt weekend for to uger siden tilbageholdt politiet i Flensborg 162 flygtninge på banegården, og det mønster ændrer sig ikke foreløbigt. 

- Siden juli er der sket en stigning i antallet af flygtninge, vi tilbageholder i toge mod Danmark og på banegården i Flensborg.

- Især i weekenderne kan vi godt tilbageholde op imod 70 flygtninge, siger pressetalsmanden ved Forbundspolitiet i Bad Bramstedt, Matthias Menge, til Dagens.dk. 

 

Dagens Gossip