Video: Seebach hitter bedre end One Direction

Danskerne elsker sange på dansk og Rasmus Seebach er lige nu den kunstner, hvis sange gør flest i godt humør. Det viser en dugfrisk meningsmåling fra Epinion.

Når det kommer til danskernes yndlingssange får Rasmus Seebach baghjul af tre sangerinder, - der i øvrigt også synger på dansk. Medina topper Epenions liste med “Kun for dig”. Derefter kommer Clara Sofies “Nårtiden går baglæns” og på trediepladsen ligger Natasjas “Giv mig Danmark tilbage.”

Dansk musik sælger

Og danskernes glæde ved danske tekster kommer ikke bag på pladebranchen.

- Det kommer ikke bag på os. Når vi ser på den samlede omsætning på musik, så kommer halvdelen faktisk fra dansk musik, siger Lasse Lindholm fra musikbranchens foreningen IFPI.

Meningsmålingen er lavet I forbindelse med Coca-Colas kampagne Share a little happiness, som de har lavet I samarbejde med netop Rasmus Seebach. Meningsmålingen viser altså at vi elsker sange på dansk – Kim Larsen, TV2 og Nephew følger lige I hælene på Seebach.

- Kampagnen handler egentlig bare om at sprede glæden ved musikken, men det er da en glædelig overraskelse, at danskerne fortrækker musik med danske tekster, fortæller Charlotte van Burleigh, Coca-Colas administrerende director I Danmark.

I pladebranchen vil man I de kommende år stadig satse stort på dansk musik - på dansk.

Burhan G. vendte tilbage til dansk

Der er ikke noget der tyder på at markedet for dansk musik bliver mindre, tvært imod spås flere og flere danske kunstnere, at ville begynde at synge på dansk.

Der er også flere eksempler på, at kunstner, der tidligere har udgivet plader på engelsk, nu vender tilbage til danske tekster for at kunne udtrykke bedre. Det er blandt andet Burhan G. et godt eksempel på.

Du kan se et videoindslag nedenunder...

Kilde: make Sense.

Dagens Gossip