Video: Tryk på en knap og din Ford parkerer selv

En bil, der parkerer helt af sig selv ved et enkelt tryk på en knap. Eller en bil, der, helt automatisk, bremser og styrer uden om kollisioner bliver virkelighed inden for nogle få år.

Ford har løftet sløret for en række af fremtidens smarte bil-teknologier. Det skete under arrangementet Ford Futures på Fords europæiske center for research og avanceret udvikling i Lommel i Belgien. Et hold af eksperter præsenterede prototyper af de teknologier, som bliver tilgængelige i fremtidens Ford-modeller.

Læs også: Audi A3 med ekstrem datahastighed

Det fuldautomatiske parkeringssystem, som til lejligheden var installeret i en Ford Focus, er en videreudvikling af Fords Active Park Assist.

Ved at integrere speederen og automatgearkassen Ford Powershift, har Fords ingeniører fuldstændig overflødiggjort føreren, når bilen skal sniges ind til kantstenen under trange pladsforhold. Et enkelt tryk på en knap er alt der skal til, for at systemet selv styrer bilen sikkert på plads.

Man behøver end ikke at sidde bag rattet, men kan stå inde på fortovet, trykke på remoten og se det hele ske.

Se video: Fremtidens bil er smartere end din smartphone

Test-Focusen var også udstyret med et helt nyudviklet anti-kollisions-system. Obstacle Avoidance-systemet alarmerer føreren, hvis det registrerer langsomt kørende – eller stationære – objekter i kørselsretningen. Også cyklister og fodgængere.

Hvis føreren ikke reagerer på advarslen, overtager systemet både styring og bremser for at undgå kollision.

Se videoen nedenunder...

Dagens Gossip