Videoovervågning på vej i bylivet

Borgerne skal kunne færdes trygt i bylivet. Kolding Byråd har derfor afsat midler til videoovervågning, der kan være med til at skabe tryghed ved at forebygge og opklare kriminalitet, herunder hærværk og vold. Videokameraerne bliver taget i brug i nær fremtid, fortæller beredskabschef Søren Ipsen i en pressemeddelelse.

Fleksible kameraer

Videoovervågningsløsningen består af et antal videokameraer, der kan indsættes fleksibelt overalt i kommunen. Kameraerne kan hurtigt sættes op og tages ned igen, så de kan indsættes de steder, hvor der er behov for at skabe ekstra tryghed.

De mobile videokameraer placeres ud fra en konkret vurdering og indsættes i gågademiljøer og andre steder, hvor mange mennesker mødes, eksempelvis i forbindelse med Grøn Koncert. Desuden er det tanken at overvåge offentligt tilgængelige områder, hvor der har været episoder med mange tyverier, for eksempel parkeringspladser.

Videoovervågning hilses velkommen

Udpegningen af stederne, hvor kameraerne sættes op, fastlægges af Kolding Kommune i samråd med politiet. City Kolding og restauratørerne involveres også i indsatsen for at skabe et trygt byliv.

Næstformand i Kolding Hotelvært- og Restauratørforening, Tino Jørgensen, Crazy Daizy, Kolding, glæder sig over det nye tiltag:

- Vi hilser, som restauratører, det kommende videosystem velkommen. Vi oplever desværre ind i mellem personer, der ikke kan finde ud af spillereglerne i nattelivet. Vi håber, at systemet vil kunne give vores gæster i Kolding en mere tryg og endnu bedre oplevelse.

Kameraerne har egen strømforsyning og kan optage billeder både dag og nat. Optagelserne sendes til Kolding Kommunes vagtcentral, hvor optagelserne lagres til eventuel senere efterforskning af en hændelse.

Som udgangspunkt følger personalet på vagtcentralen ikke med i optagelserne, men ved særlige arrangementer kan det give god mening at kigge på livebillederne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip