Vidste du det: 10 sjove oplysninger om Lionel Messi

Verdens mest omtalte fodboldspiller er uden tvivl Lionel Messi fra FC Barcelona.

Men hvor meget ved du egentlig om ham? Her på Dagens.dk har vi samlet to fakta-oplysninger om Messi, som du måske ikke vidste:

1. Lionel Messi blev opdaget som fem-årig i barndomsbyen Rosario i Argentina. Her havde hans bedstemor taget ham med til noget uforpligtende fodbold-træning, men da træneren så hvad knægten kunne, blev han målløs. Og resten er - nå ja, historie.

2. Messi er en af klodens største superstjerner, men opmærksomheden kunne han faktisk godt undvære. I virkeligheden er han nemlig særdeles sky og genert, og han bryder sig ikke om al den virak omkring sig.

3. Da Messi som 13-årig skrev sin første kontrakt med storklubben FC Barcelona gik det nogen usædvanligt for sig. Det skete nemlig på en café i Barcelona, og kontrakten blev simpelthen håndskrevet og underskrevet på en almindelig serviet.

4. Som 11-årig var Messi så lille i højden, at lægen ordinerede ham et væksthormon. I dag er han 169 centimeter høj.

5. Livretten er det vi bedst kender som en wiener-schnitzel. Ganske vist i en argentinsk udgave - som hans mor laver den til ham. Kødet køber han i øvrigt selv hos en bestemt lokal slagter i Barcelona.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og deltag nu

6. Hans yndlings-tegneseriefigur er Mickey Mouse. Han har flere gange udtalt at han er ret vild med musen, og i øvrigt besøger Disneyland i både USA og Paris så ofte som det er muligt.

7. Messis store forbillede er den tidliger argentinske superstjerne Diego Maradona. Og det er heldigt, for Maradonas yndlingsspiller er netop Messi.

8. TV-narkoman er måske så meget sagt, men når Messi ikke spiller fodbold tilbringer han rigtig meget tid foran fjernsynet. Han foretrækker amerikanske tv-serier.

9. Som 17-årig blev han i 2005 den yngste målscorer nogensinde for Barcelonas bedste hold.

10 Lionel Messi satte rekord for flest scorede mål i et kalenderår i 2012. Vanvittige 91 mål blev det til.

Dagens Gossip