Vidste du: En gåtur får hjernen til at vokse

Et nyt forskningsforsøg har vist, at energiske gåture på 40 minutter tre gange om ugen bl.a. får den del af hjernen, hvor hukommelsen sidder, til at vokse. Det skriver Dailymail.co.uk.

Det er forskere fra University of Pittsburgh, der har gjort de inspirerende opdagelser, og de kunne konkludere, at de vigtige områder i hjernen voksede op til to procent i størrelse hos de deltagere, der var blevet bedt om at udføre gåturene.

Tjek 10 advarselstegn, der peger på, at du lider af demens, på Soendag.dk

Din hjerne bliver yngre

Forskerne kunne konkludere, at væksten af hjernen tog omkring to år af hjernens ældningsproces, hvilket meget vel kan have en betydning for udviklingen af bl.a. Alzheimers.

Den anden gruppe af deltagerne i undersøgelsen var i stedet blevet bedt om at udføre en række udstrækningsøvelser, og hos dem så forskerne at hjernen i gennemsnit skrumpede 1,5 procent. Det er normalt at hjernen skrumper med alderen, men hos de gående deltagere var udviklingen altså modsat.

Her er den bedste kost til din hjerne. Se hvad du skal spise på Femina.dk

Det er let at få hjernen til at vokse

Noget af det mest positive ved undersøgelsen er ifølge forskerne, at det ikke handler om, at det er nødvendigt at dyrke hård motion for at se resultaterne.

- Du behøver ikke at dyrke meget energisk fysisk aktivitet for at se denne effekt. Det synes måske at være en meget moderat udfoldelse, men det betyder, at man skruer aldersuret et par år tilbage, siger den ledende forsker af projektet, Kirk Erickson, fra University of Pittsburgh.

Kom bare i gang

Forskerne forklarer desuden, at selvom du måske tænker, at du allerede er håbløst bagud med gåturene, så er det aldrig for sent at gå i gang, så længe benene kan bære dig, for at opnå de gavnlige effekter af motionsformen. Du kan desuden med fordel kombinere motionen med også at lave forskellige mentale opgaver, der træner hjernen, som fx at lægge puslespil eller lave krydsord.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip