Vidunderklubben er hans røde klud

Stort set alle fodboldjournalister i Barcelona og omegn var troppet op foran kontorlokalerne tilstødende stadion, da den svenske superstjerne spankulerede forbi dem med en eneste kommentar.

- Jeg er her for at forlænge min kontrakt, sagde Zlatan ironisk og havde selv svært ved at holde masken.

Rygter om klubskifte

I månedsvis havde rygterne om hans afgang svirret, efter en krig med Barcelona-træner Josep Guardiola var blusset op. Og den eftermiddag underskrev Zlatan Ibrahimovic da også en lejekontrakt med Milan, som senere blev omdannet til en permanent kontrakt. Der har siden været skrevet og sagt meget om Zlatan Ibrahimovics tid i den spanske storklub. Det største efterskælv kom i selvbiografien ’Jeg er Zlatan, hvor den excentriske stjerne lagde alle detaljerne om det mislykkede ophold i Barcelona på bordet. Men kender man bare det mindste til Zlatan Ibrahimovic, så ved man, at han helst vil have sin hævn på fodboldbanen.

I aften står en hævntørstig Ibrahimovic nu iført en PSG-trøje over for sine tidligere catalanske holdkammerater i den første af to Champions League-kvartfinaler. Den svenske stjerneangriber stod til karantæne i den første kvartfinale-kamp mod Barcelona, men UEFA var så venlige at nedsætte karantænen, så han kunne komme på hævntogt.

Kan blive historisk

Svenskeren fik faktisk en gylden chance for hævn allerede i sidste sæson i Milans kvartfinale-kampe mod Barcelona, men efter 0-0 i Milano kørte Barca en sikker 3-1-sejr i havn på hjemmebanen. Nu er hævnens time så kommet for det hold, der virkelig kan blive definerende for Ibrahimovics størrelse i international fodbold. Får PSG triumf i Champions League, vil især Zlatan gå over i historien som en af de vigtigste spillere, der har betrådt en fodboldbane. Barcelona-tiden piner stadig den dag i dag Ibrahimovic, som ellers har været en afgørende brik i de klubber, han har spillet for. I samtlige klubber har han været med til at vinde et mesterskab, hvilket i sig selv understreger hans klasse. I sin ene sæson i La Liga vandt han også mesterskabet med Barcelona, men det blev aldrig ’hans mesterskab.

- I alle de klubber jeg har spillet i, har jeg følt mig værdsat. I Barcelona gjorde de alt for at føle mig som et problem. En dag vil man indrømme, at man tog fejl med mig, og lod mig være problemet i stedet for at kigge indad, sagde Zlatan Ibrahimovic i et stort interview med France Football i oktober.

Krævede køb af Zlatan

De fleste husker enden på Ibrahimovics tid i FC Barcelona, men de færreste husker begyndelsen. Det var i sommeren 2009, at Josep Guardiola på et møde med daværende Barcelona-præsident Joan Laporta kom med en chokerende melding. De to diskuterede en transfer af Inters Maxwell, men Guardiola overraskede, da han brugte mødet til at kræve et køb af Zlatan Ibrahimovic.

- Vi havde diskuteret Ibrahimovic mange gange. En verdensklassespiller med garanti for mål og titler. Men også en spiller, der kunne være et problem i vores omklædningsrum. Derfor chokerede det mig, at Pep så stædigt krævede, at vi hentede Zlatan, har Laporta fortalt i et interview med El Mundo Deportivo.

Det kom til at koste Barcelona dyrt at gennemføre Guardiolas ønsketransfer. Barcelona måtte slippe 345 mio. kr. rent plus afhænde topscorer Samuel Eto’o vurderet til yderligere 150 mio. kr. for at få Inter til at slippe svenskeren. Efter langstrakte forhandlinger mellem klubberne, hvor også Ibrahimovic lagde pres på for at sikre sig et spændende skifte til Barcelona, lykkedes det i juli 2009 at blive enige. Ibrahimovic blev præsenteret for 60.000 ellevilde fans på Camp Nou. Han var på toppen. Barcelona var på toppen.

Fantastisk start

Ibrahimovic indledte som lyn og torden med syv mål i de første syv kampe og 11 i sæsonens første 15 kampe. Men så blandede Lionel Messi sig, som Ibrahimovic fortæller i biografien.

- Det var en drengedrøm at spille for Barca, og jeg var flyvende i min første tid i klubben. Det begyndte fantastisk, men så snakkede Messi pludselig. Han ville spille centralt i stedet for på kanten. Systemet blev ændret, og jeg blev ofret, siger svenskeren i ’Jeg er Zlatan.

Forholdet mellem Ibrahimovic og træner Pep Guardiola ændrede sig radikalt, og nedturen var uundgåelig. Kollisionen mellem vulkanen Ibrahimovic og den rolige Guardiola truede med at rive omklædningsrummet i stykker.

- Guardiola kiggede på mig, og der tabte jeg hovedet. Jeg tænkte, der står min fjende og klør sit skaldede hoved. Jeg råbte; du har ingen nosser, og sikkert det der var værre, afslører Ibrahimovic i biografien.

Barcelona vandt mesterskabet i den sæson, men trods 21 scoringer vil Zlatans tilstedeværelse i klubben blive husket for alt andet end noget godt. I aften er der et regnskab, der skal gøres op.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip