Vietnam haster med helikopter efter muligt fund fra fly

Nærmere undersøgelser af en flydende "gul genstand" ud for Vietnams kyst viser, at der ikke - som først antaget - er tale om en redningsflåde fra det malaysiske fly, som forsvandt fredag aften med 239 mennesker om bord.

Vietnam sendte i hast både en redningshelikopter og et skib af sted for at undersøge objektet, da fly ikke kunne afgøre, præcis hvad der var tale om.

- Vi har bjærget objektet efter ønske fra Malaysias redningscentral, 130 kilometer sydvest for øen Tho Chu. Objektet er identificeret som et mosdækket låg til en kabeltromle, oplyser de civile luftfartsmyndigheder.

Fly fra landets flyvevåben har tidligere spottet genstande, men det har ikke hidtil ført til fund.

Adskillige skibe og fly har de seneste døgn søgt i havet ved Vietnam, hvor flyet menes at være styrtet ned, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

I weekenden blev der også spottet oliepøle i havet.

Malaysiske myndigheder oplyser, at laboratorietest mandag eftermiddag kan give et svar på, om olien stammer fra det savnede fly, skriver nyhedsbureauet AFP.

Kina har det seneste døgn kritiseret de malaysiske myndigheders efterforskning af det forsvundne fly. Kineserne mener blandt andet, at Malaysia har handlet for langsomt.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip