Vigtige datoer i sagen mod præsident Dilma Rousseff

Med et flertal på 55 mod 22 besluttede senatorerne i Brasiliens overhus torsdag at stille præsident Dilma Rousseff for en rigsret. Herunder centrale datoer i sagen:

* Brasiliens første kvindelige præsident er anklaget for at have snydt med det nationale regnskab op til præsidentvalget i 2014, hvor Rousseff blev genvalgt.

* 17. april vedtog underhuset i nationalforsamlingen at stille Rousseff for en rigsret. Den 6. maj stemte en komité i senatet for det samme.

* Senatet har det endelige ord i spørgsmålet. Torsdag stemte et flertal af senatorerne for en rigsretssag mod præsidenten.

* Rousseff er dermed suspenderet fra posten som præsident i 180 dage, mens rigsretssagen behandles. Vicepræsident Michel Temer overtager præsidentposten.

* Hvis Rousseff kendes skyldig i rigsretssagen, er det op til senatet at afgøre, hvorvidt hun skal afsættes. En fældende dom kræver et flertal på to tredjedele.

*Rousseff, som var stabschef for tidligere præsident Silva 2005-2010, har været præsident i præsident i Brasilien siden 2010.

Kilde: CNN, Reuters, AFP

/ritzau/

Dagens Gossip