Vigtige datoer i sagen mod præsident Dilma Rousseff

Med et flertal på 55 mod 22 besluttede senatorerne i Brasiliens overhus torsdag at stille præsident Dilma Rousseff for en rigsret. Herunder centrale datoer i sagen:

* Brasiliens første kvindelige præsident er anklaget for at have snydt med det nationale regnskab op til præsidentvalget i 2014, hvor Rousseff blev genvalgt.

* 17. april vedtog underhuset i nationalforsamlingen at stille Rousseff for en rigsret. Den 6. maj stemte en komité i senatet for det samme.

* Senatet har det endelige ord i spørgsmålet. Torsdag stemte et flertal af senatorerne for en rigsretssag mod præsidenten.

* Rousseff er dermed suspenderet fra posten som præsident i 180 dage, mens rigsretssagen behandles. Vicepræsident Michel Temer overtager præsidentposten.

* Hvis Rousseff kendes skyldig i rigsretssagen, er det op til senatet at afgøre, hvorvidt hun skal afsættes. En fældende dom kræver et flertal på to tredjedele.

*Rousseff, som var stabschef for tidligere præsident Silva 2005-2010, har været præsident i præsident i Brasilien siden 2010.

Kilde: CNN, Reuters, AFP

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip