Vikingemuseum trygler Folketinget om hjælp

»Hvis ikke vi snart finder en løsning, ender det i værste fald med, at betonstykkerne en dag falder ned om ørerne på folk,« siger Vikingeskibsmuseets økonomi- og administrationschef, Claus Christiansen, til Politiken.

Derfor har museets bestyrelse rakt hånden ud og bedt Folketingets Kulturudvalg om hjælp til en renovering, der ifølge Politiken kan løbe op i 75 millioner kroner, fordi museet er fredet, og en renovering vil derfor blive mere krævende og dyrere end normalt.

Det er som udgangspunkt en kommunal opgave at renovere et museum, men formanden for Folketingets Kulturudvalg, Flemming Møller Mortensen (S), er åben for at gøre en undtagelse i dette tilfælde.

»Vi taler her om et vikingemuseum med både stor national og international bevågenhed, og derfor er det min personlige holdning, at vi har et særligt ansvar her,« siger Flemming Møller Mortensen til Politiken.

Kulturudvalget har endnu ikke haft mulighed for at diskutere henvendelsen fra vikingemuseet, men Flemming Møller Mortensen vil efter ferien invitere museet til en dialog og diskutere sagen med Folketingets øvrige partier.

Problemerne med bygningen er ikke de eneste for vikingemuseet. Der er i dag omkring 35.000 færre gæster end for ti år siden, og med det faldende antal besøgende er indtægter, der kunne bruges på renovering, også faldet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip