Viktor Axelsen finaleklar i Sydney

Skrevet af admin

30/05/2015

Mest læste i dag

Viktor Axelsen fortsætter det imponerende spil i Superseries-badmintonturneringen Australian Open i Sydney.

I lørdagens danske semifinalekamp besejrede den unge dansker sin landsmand Jan Ø. Jørgensen i to sæt 21-17 og 21-15.

Dermed fik Viktor Axelsen revanche for kvartfinaleopgøret ved All England-turneringen tidligere på året, hvor Jan Ø. Jørgensen vandt i to sæt.

Viktor Axelsen var dominerende i hele opgøret og tvang hele tiden Jan Ø. Jørgensen til at forcere sit spil. Mod slutningen af andet sæt rykkede Axelsen fra sin landsmand til stillingen 18-12, og derfra sikrede han fortjent sejren til stor jubel.

Det er blandt andet et arbejde med en mentaltræner, som har banet vejen for Axelsens succes. Det siger han efter sejren.

- Lige nu er jeg bare så glad og tilfreds over mit spil - og over at kunne holde den ro på banen, som jeg sammen med min mentaltræner har arbejdet med. I denne turnering er det lykkedes hele vejen, og jeg er bare så glad og tilfreds, siger Viktor Axelsen.

Den 21-årige dansker har i turneringen i Australien både slået den kinesiske badmintonlegende Lin Dan, der var seedet som nummer to i turneringen, og nu altså sin danske landsmand, der var seedet til en tredjeplads.

Viktor Axelsen er dermed klar til sin tredje finale i Superseries, hvor der bliver hård modstand. I finalen møder danskeren således verdensetteren og den regerende kinesiske verdensmester, Chen Long.

Chen Long besejrede i sin semifinale landsmanden Tian Houwei, der var seedet til en 10. plads, med 21-14, 21-19.

For den danske damedouble blev semifinalen endestation, efter at Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl aldrig var i problemer i kvartfinalen mod et japansk par.

Men i semifinalen var det kinesiske par Ma Jin/Tang Yuanting for stor en mundfuld, og det blev til kinesisk sejr på 21-16, 21-18.

/ritzau/